O NOAPTE FURTUNOASĂ

Dragi prieteni, din cauza avertizărilor meteorologice (instabilitate atmosferică accentuată, cod portocaliu) suntem nevoiți să schimbăm locația(și ora) spectacolului cu una favorabilă desfășurării acestuia.

Spectacolul se va juca așadar pe terasa

COMPLEXULUI „ATLANTIC” din Lend

(Str. Primăverii, 3-5, Reșita, Caraș-Severin) după cum urmează:

-Vineri, 3 iulie 2020, ora 21:30

Terasa complexului “Atlantic“

-Duminică, 5 iulie, ora 21:00

Terasa complexului “Atlantic“

 

“O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale.

Regia artistică: Emanuel Petran

Scenografia: Mihai Vălu

Light Design: Lucian Moga

 

Distribuția:

(în ordinea indicată de autor)

Jupân Dumitrache- Florin Ruicu

Nae Ipingescu – Radu Popescu

Chiriac- Marius Tudor

Spiridon- Robert Danci

Rică Venturiano- Sorin Fruntelată

Veta- Camelia Ghinea

Zița- Rusalina Bona

Dansatoare la Iunion- Ana Maria-Cizler

Dansatoare la Iunion- Andrada Samoilă.

 

Spectacolul va avea loc pe terasa complexului “Atlantic“, cu respectarea măsurilor de distanţare socială impuse de autorități.

Biletele se pot achiziționa atât de la casieria teatrului cât și de la intrarea în complexul “Atlantic“ .

Preț bilet: 20 lei;

Vă așteptăm cu drag!

Informaţii suplimentare puteţi obţine la casieria teatrului:

Casa de bilete: 0355 404 222

Organizator Spectacole: ION GABI GIAMĂNU

Tel.: 0771 654 638

 

“Întotdeauna am fost interesat de cât de actuali pot fi scriitorii clasici. Ducând gândul mai departe, am descoperit că genialitatea marelui nostru dramaturg, I.L.Caragiale, constă și în faptul că a reușit să surprindă esența sufletului poporului nostru, esență pe care am încercat să o transpunem într-o montare care, zic eu, va surprinde (sper că în mod plăcut).

Vă așteptăm la 100 de minute de râs continuu, alături de excelenții actori ai Teatrului de Vest Reșița.”

Emanuel Petran,

regizorul spectacolului

 

Teatrul de Vest Reșița

 

 

După ce a pierdut trei luni din stagiunea 2019 – 2020, care ar fi trebuit să se închidă în iunie, Teatrul de Vest a găsit soluţia de a-şi prezenta cea mai nouă premieră într-un spaţiu neconvenţional. A încheiat un parteneriat cu Muzeul Banatului Montan, managerul Flavius Bozu îmbrăţişând ideea de a pune la dispoziţie curtea instituţiei pentru un număr, totuşi, restrâns de locuri, astfel încât măsurile de distanţare socială impuse de autorităţi să fie respectate întocmai. Intrarea în sezonul estival chiar favorizează spectacolele în aer liber, multe teatre din ţară reluându-şi reprezentaţiile în tot felul de spaţii neconvenţionale. Primul spectacol al acestui parteneriat este dedicat copiilor care, cu siguranţă, se vor bucura să vadă „Cei trei purceluşi“ în regia lui Dan Ţopa.

Ar fi o avanpremieră la noul tip de spectacol în aer liber adoptat de Teatrul de Vest, managerul Florin Gabriel Ionescu fiind preocupat în special de premiera la „O noapte furtunoasă“ de Caragiale, la care s-a muncit în această primăvară online, pe platforma Zoom, şi pe care vrea s-o prezinte, în sfârşit, reşiţenilor pentru a încheia stagiunea aşa cum se cuvine: „Am vorbit cu scenograful şi cu regizorul, a precizat Ionescu, ca să adaptăm decorul pentru afară, care deja e gata, iar premiera o vom da pe 3 iulie, la Muzeul Banatului Montan, în curtea muzeului. Repetiţiile le facem în teatru, regizorul a împărţit pe scene, avem noroc că 70 – 80 la sută din piesă se joacă în scene cu câte două-trei personaje. Deci, actorii repetă pe scenă, câte doi-trei, cu măşti, li s-a făcut şi instructajul de protecţie şi au început repetiţiile la scenă. În 3 iulie sperăm să fie vreme frumoasă şi să putem da premiera în aer liber, în curtea muzeului. Încă nu ştim exact câte scaune vom amplasa pentru spectatori, fiindcă încă nu le avem fizic, dar eu sper că vom aşeza aproximativ 50 de scaune. Totuşi, până nu le punem acolo nu ne putem da seama“.

Referitor la bilete, managerul Teatrului de Vest a spus că situaţia financiară nu permite ca intrarea să fie liberă, cum au procedat unele teatre: „Sigur vom da bilete, locurile sunt limitate, dar am dat spectacole gratuite online, în perioada stării de urgenţă, acum nu ne mai permitem. Noi am pierdut un festival, cel pentru copii, la care ar fi trebuit să avem încasări, am pierdut deplasări, pentru că aveam două deplasări de făcut în perioada restricţiilor, va trebui să recuperăm. Nu ştiu nici dacă vom putea să facem festivalul în toamnă, sunt în discuţii cu teatrele din ţară, dacă putem să-l amânăm, cumva, până în octombrie sau noiembrie, de fapt amândouă, şi cel pentru copii şi cel pentru adulţi. N-aş vrea să sărim peste ele, mai ales că anul acesta bugetul a fost mai mic, nu doar noi, toate teatrele. Aşadar, nu ne mai permitem să dăm spectacole gratuite, mai ales pentru adulţi, poate pentru copii“.

Managerul teatrului a mai spus că înainte de premieră, cel mai probabil în 21 iunie 2020, de la ora 11.00, se va juca „Cei trei purceluşi“, tot în curtea muzeului, fiindcă şi cei trei purceluşi şi lupul au măştile respectivelor animale. Tot legat de premiera la „O noapte furtunoasă“, Ionescu a specificat că aceasta va fi precedată de o miniexpoziţie Caragiale: „În afară de parteneriatul cu Muzeul Banatului Montan, care ne pune la dispoziţie şi spaţiul de joc, colaborăm şi cu Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici Caraş-Severin. Vom organiza o miniexpoziţie Caragiale în foaierul muzeului, cu afişe, cărţi ş.a, şi abia după aceea se va coborî la spectacol, după ce se întunecă, deci pe la ora 21.00 sau 21.30 chiar“.

Iubitorii teatrului vor avea, aşadar, ocazia să-i reîntâlnească pe actorii reşiţeni într-o premieră de colecţie, jucând în aer liber, în curtea Muzeului Banatului Montan, iar dacă şi vremea va fi favorabilă, nu „furtunoasă“, poate un cer înstelat de vară, atunci, cu siguranţă „totul va fi bine“!

JCS-Alexandra Gorghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *