ROBOT

ROBOT
Idee originală de David Zuazola
Regia: Marek b. Chodaczynski
Muzica: Marek Zurawski
Adaptare: Marek b. Chodaczynski și David Zuazola
Marionete: David Zuazola
Operator cameră și editor: Mariusz Grabarski
Cu: David Zuazola 

Recomandare vârstă: + 12 ani

Undeva în viitor, roboții vor fi coexistat cu oamenii. Lumea va fi mers mai departe în timp ce roboții își vor fi făcut treaba de a ajuta oamenii, până când au început să aibă propriile gânduri. Guvernului nu i-a convenit asta așa că a ordonat să se închidă și să se distrugă toți roboții de pe planetă.
Astfel că, roboții erau aproape pe cale de dispariție. Aproape.
Într-o zi, Clara, o fată într-un scaun cu rotile, ajunge departe de casă, într-un lagăr de concentrare. Acolo întâlnește un robot, probabil ultimul robot de pe Pământ.
Așa se dezvoltă o prietenie profundă bazată pe liniște și înțelegere.
Dar ceva groaznic se întâmplă și cei doi sunt separați.
70 de ani mai târziu, robotul se trezește și pornește în căutarea Clarei, într-o lume schimbată, în care domnește intoleranța față de ce e diferit.

“Robot” este un spectacol creat din materiale reciclate. Ca de obicei în operele lui David Zuazola, mecanismele, scenografia și personajele trăiesc într-o lume aparte, departe de convențional, prezentând povești profunde despre umanitate. 

Ceea ce face acest spectacol să fie special este că e o coproducție Chile-Polonia, care i-a unit pe David Zuazola (Santiago de Chile) și Unia Teatr Niemozliwy (Varșovia). Reprezintă o viziune artistică comună asupra lumii în care trăim, o lume intolerantă și deseori nedreaptă.

După 18 luni de lucru în Polonia s-a născut un spectacol minuțios, cu un scop artistic adânc de a spune o poveste care se repetă de-a lungul secolelor.

Este o operă puternică, care creionează realitatea în care trăim, unde oamenii par a fi ceva de unică folosință. Spectacolul a avut premiera în Decembrie 2020, prin sprijinul oferit de Ministerul Culturii Polonia.

Unia Teatr Niemozliwy

Lucrăm împreună de mai mult de 25 de ani iar interesul nostru comun este teatrul de marionete pentru adulți. Din punct de vedere al termenului “Marionetă” nu considerăm că este doar o creatură omoidală, ci și un indicator, un simbol, orice materie însuflețită pe o scenă. Fiecare spectacol este creat cu artiști care tratează această meserie într-un mod profesionist. Avem printre noi regizori, scenografi, muzicieni și actori premiați de nenumărate ori sau câștigători de burse, de exemplu de către Ministerul Culturii din Polonia sau în varii festivaluri internaționale. Spectacolele noastre au avut succes în toată lumea.

Skip to content