O Poveste normală despre o fată normală
Dramaturgia*: Cosmin Stănilă
Regia: Mark Cristopher Demeter
Scenografia: Alexandra Budianu
Muzica: Zoltán Marton
Cu: Armand Crișan, Claudia Dinu, Valentina Moghină, Ioana Tănasă
• Din texte de la întreaga echipă
Premieră: 31 Octombrie și 1 Noiembrie 2024
Turneu:
4 Noiembrie de la 18:00 la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani
5 Noiembrie de la 13:00 la Teatrul de Artă Deva
6 Noiembrie de la 12:00 la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad
7 Noiembrie de la 18:00 la Teatrul pentru Copii și Tineret “Merlin” Timișoara
Când o fată normală crește, i se schimbă corpul, reperele și dorințele. În excursia ei prin foarte multe prime dăți, face cunoștință cu nesupunerea, iubirea, minciuna, abandonul, viciul, poezia și, în cele din urmă, cu acceptarea.
“Mi-am dat seama că venim din medii foarte diferite și chiar dacă creștem în aceeași clasă socială, oraș, cartier, factorii care contribuie la alcătuirea noastră sunt imprevizibili și variați. Ajungem să uităm sau să ignorăm mulți dintre acești factori, chiar dacă ajung să ne definească. Mi se pare fascinant ce anume ne amintim din copilăria și adolescența noastră. Am simțit că am deblocat o grămadă de amintiri în procesul ăsta de lucru. Parcă adolescența fiecăruia are o estetică specifică, fiind destul de îndepărtată pentru noi, pentru echipa artistică, încât procesul de memorare să o fi colorat cum a vrut. Sper că spectacolul nostru creează o nouă adolescență cu o nouă estetică, alcătuită din bucățele din noi toți.” Cosmin Stănilă – dramaturg.
————————————
“Cabaretul Adolescenței” este un proiect co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Asociația ȚAIS împreună cu partenerii Teatrul de Vest Reșița, Radio România Reșița, Primăria Reşița, Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad și Teatrul pentru Copii și Tineret “Merlin” Timișoara
Acest proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele lui pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.