Festivalul de Teatru “New Wave Theater Festival” / Ediția I

Teatrul  de Vest organizează în perioada 15-23 noiembrie, festivalul  de teatru “New Wave Theater Festival”, ediția I.

“New Wave Theater Festival” înseamnă 9 zile de festival, 15 spectacole, 2 scene, 80 de artiști, 3 lansări de carte, 1 concert  și o expoziție documentară.  Dar dincolo de cifre, “New Wave Theater  Festival” înseamnă mult mai mult :

”New Wave Theater Festival”  are ceva de oferit tuturor: publicului Teatrului de Vest , iubitorilor de teatru, tuturor celor care vor să trăiască împreună experienţe şi emoţii pozitive, tuturor celor care vor să-şi pună întrebări, şi speră să descopere posibile răspunsuri, să transforme ceva în ei şi, de ce nu, în ceea ce îi înconjoară.

În acest an, Teatrul de Vest sărbătorește saptezeci de ani de existență ca instituție culturală . Cu acestă ocazie pe întreaga durată a festivalului va fi deschisă expoziția documentară  “ Memoria vie a Teatrului de Vest”, unde spectatorii se vor putea întoarce în timp, parcurgând și recompunând prin documente, fotografii, costume și proiecții, istoria Teatrului de Vest. Deschiderea expozitiei va avea loc în data de 15 noiembrie ora 16.00 la Muzeul Banatului Montan.

Festivalul New Wave Theater Festival constituie un prilej  pentru a fi prezentate cele mai recente producții din țară care vin cu un nou suflu teatral.

Vor fi prezente în festival următoarele teatre: Teatrul  Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Tineretului ( Piatra Neamț),Teatrul Anton Pann ( Râmnicu Vâlcea), Teatrul Național Satiricus ( Chișinău),Teatrul Dramaturgilor Români ( București),Teatrul Bacovia ( Bacău), Teatrul Nomad ( Cluj),  Performance Delivery( București),ARCUB ( București),Teatrul Tony Bulandra ( Târgoviște),Teatrul de Artă ( Deva),Teatrul Dramatic “I.D.Sarbu” Petrosani.

În cadrul festivalului vor fi  trei lansări de carte de teatru:

Sâmbătă 16 noiembrie ora 16.30, Lansarea albumului „Szabó K. István – Iluzia apartenenței” de Szabó K. István și Daniela Șilindean. Editura Caiete Silvane, Zalău, 2019 / Time Caffe.

Prezintă: Daniela Silindean ( critic de teatru, autor), alături de regizorul Szabó K. István

Marți 18 noiembrie ora 16.00,   „Cătălina Buzoianu – magie, abur, vis“. ( vol.1+2+3)/

Biblioteca Județeană

Prezintă: Florica Ichim, critic de teatru, președinta Fundației Culturale „Camil Petrescu” și redactorul-șef al publicației „Teatru Azi”, cea mai longevivă revistă culturală din România (an de apariție: 1956). Moderator : Anca Bica

 Joi 20 noiembrie ora 16.00    LIVIU CIULEI, ACASĂ ŞI-N LUME,  ediţie îngrijită de Florica Ichim şi Anca Mocanu.Editura Teatrul Azi – Fundația Culturală Camil Petrescu, 2016, la Librăria Semn de Carte.

Prezintă: Florica Ichim, critic de teatru, președinta Fundației Culturale „Camil Petrescu” și redactorul-șef al publicației „Teatru Azi”, cea mai longevivă revistă culturală din România (an de apariție: 1956). Moderator : Anca Bica

Programul Festivalului pe zile:

NEW WAVE THEATER FESTIVAL

Reșița, ediția I

15 noiembrie

ora 16.00

Vernisajul Expoziției Documentare “Memoria vie a Teatrului de Vest”

Aniversare a 70 de ani de Teatru !
Muzeul Banatului Montan

În acest an, Teatrul de Vest sărbătorește saptezeci de ani de existență ca instituție culturală . Cu acestă ocazie pe întreaga durată a festivalului va fi deschisă expoziția documentară “ Memoria vie a Teatrului de Vest”, unde spectatorii se vor putea întoarce în timp, parcurgând și recompunând prin documente, fotografii, costume și proiecții, istoria Teatrului de Vest. Expoziție va avea loc la Muzeul Banatului Montan în data de 15 noiembrie ora 16.00 .
Expoziția este realizată de Mihaela Panainte (regizor) Florica Zamfira (scenograf) și Ion Bobeică (scenograf).
Evenimentul este organizat de Teatrul de Vest în colaborare cu Muzeul Banatului, în deschiderea Festivalului New Wave Theater Festival, Ediția I.

ora 19.00

TEATRUL DE VEST REȘIȚA

“Scene Bizare  după Urmuz”

Regia: Mihaela Panainte

Distribuția: Bona Rusalina Adelina,

Camelia Ghinea,Florin Ibrași, Marius Tudor,

Robert Danci, Sorin Fruntelată

Durată spectacol: 1h

Teatrul de Vest

Dramatizare de Mihaela Panainte

Distribuția:
Rusalina Bona,
Camelia Ghinea,
Alexandru Pintea
Marius Tudor,
Robert Danci,
Sorin Fruntelată

Univers sonor: Tibor Cári
Grafică video: Sebastian Hamburger
Scenografie: Erika Csegöldi
Regie: Mihaela Panainte
LightDesign: Lucian Moga
Coregrafie: Lavinia Urcan
Regie tehnică: Ilie Stănescu

“Mereu am fost atrasă de universul absurdului, de această alienare care îl pândește pe omul modern în spațiul tot mai accidentat dintre cuvânt și sens. La Urmuz, cuvântul nu pretinde necesitatea logicii și sensului. Decorticat de această pretenție, care fundamentează iluzia comunicării, cuvântul devine o materie fluidă pentru spațiul imaginar. Prin Urmuz am redescoperit comicul. Personajele lui sunt ființe inconștiente, periferice, transformate uneori de autor într-o aglomerare de obiecte. Ele sunt condamnate la o o existenţă maşinală care respiră acelaşi aer putred, ca eroii beckettieni sau ca personajele ionesciene.

Partea cu adevărat dificilă a fost să transpun muzica textului urmuzian în dialog.

Lumea în care trăim este o lume urmuziană prin excelenţă, iar atunci când spun urmuziană, vreau să spun că este violentă prin excelenţă. Cruzimea din scrierile lui Urmuz este cruzimea cu care ne întâlnim deseori. Urmuz este, în mod surprinzător, contemporanul nostru.”

Mihaela Panainte

16 noiembrie

ora 15.00

Performance Delivery, București

,,Buzunarul cu pâine’’

de Matei Vișniec 

Regia: Alexandru Bogdan

Distribuția: Alexandru Nagy și Ștefan Pavel

Durată spectacol: 1h, 10 min.

( spectacol în Autobuz / Stația Nera )

,,Buzunarul cu pâine’’ spune o poveste despre oameni și câini. Intrigate de sunetele ciudate, două personaje se opresc să salveze vietatea captivă în puțul adânc. Operațiunea devine dificilă, dar niciunul dintre cei doi bărbați nu pare să renunțe. Printre dialoguri foarte naturale și discuții profunde despre sensul vieții, bucăți de pâine și capete de sfoară se strecoară în fântână.

“Această piesă este un caz de transformare a unui fapt divers în metaforă. Iată ce forță poate să aibă un eveniment banal în sine, când este trecut prin filtrul unei reflexii, când are putere metafizică. Mi s-a mai întâmplat, de atunci, să scriu pornind de la fapte diverse, dar niciodată nu am avut o revelație atât de puternică și o situație dramatică ieșită dintr-un context real atât de impresionant.” (Matei Vișniec, despre,, Buzunarul cu pâine’’)

ora 16.30

Lansarea albumului

„Szabó K. István – Iluzia apartenenței” de Szabó K. István și Daniela Șilindean

Time Caffe Reșița

ora 18.00 

Teatrul Tineretului Piatra –Neamț    

“Consum Excesiv”

Regia: Daniel Chirilă

Distribuția: Sabina Brândușe,

Victor Giurescu, Florin Hrițcu

Durată spectacol: 1h, 25  min.

Teatrul de Vest

Frilensăr în parteneriat cu Teatrul Tineretului, Piatra –Neamț“Consum Excesiv”Regie: Daniel ChirilăDocumentare: Ruxandra Pătrașcu MaianScenografie: Andreea Tecla, Mădălina NiculaeVideo Design: Andrei CozlacFotografii: Andrei CeobanuDistribuție: Sabina Brândușe, Victor Giurescu, Florin HrițcuDURATĂ SPECTACOL: 1h, 25 min.Preț bilet: 20 lei / 10 lei bilet redusTeatrul de Vest
_______________________________________
Povești despre alcool și despre efectele lui la nivel uman, social și național. Povești despre ceea ce nu considerăm a fi o problemă, ci un dat pentru că vorba aia e mai degrabă un dar decât o patimă (boală). Tulburare națională legată de consumul de alcool.“Este un spectacol carusel construit în jurul faptului că un singur dependent de alcool din cei 2-3 milioane câți se găsesc în țara noastră ajunge să influențeze până la 7 persoane din jurul său. Aici suntem și de aici am pornit. Am încercat să înțeleg și să nu judec. Am încercat mai mult ca niciodată să fie un spectacol sincer, un spectacol care să pună măcar un semn de întrebare fără a renunța însă la teatralitate. E un carusel de povești legate de ce înseamnă alcoolul pentru societatea noastră de azi.” (Daniel Chirilă)

ora 20.00     

CT PROJECT – SCULPTING SOUNDS

– concert electroacustic,

Cari Tibor Project

Cári Tibor – piano, keyboards

Szabó J.Attila – cello, electronics

Durată concert: 1h

“Time” Caffe Reșița

17 noiembrie

ora 18.00

ARCUB, București“153 DE SECUNDE”Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN și ARCUB și co-produs alături de CNDB.Poem: Svetlana CârsteanRegia: Ioana PaunScenografia: Cătălin RuleaDocumentare: Laura Ștefănuț, Smaranda NicolauColoana sonoră: SillyconductorCompoziție specială: Diana MironMișcare: Andreea DavidPerformeri: Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraș, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian VoinaProducătoare: Biatrice CozmoliciComunicare: Evantia BarcaVoce container: Bogdan DumitracheText epilog: creație colectivăArtistă asociată: Nicoleta LefterFoto afiș: Petruț CălinescuGrafica: Maria DraghiciDURATĂ SPECTACOL: 1H, 40 MIN.Preț bilet: 30 lei / 15 lei bilet redusTeatrul de Vest

Un spectacol de teatru care pune în discuție momentul Colectiv din perspectiva unei generații153 de secunde, născut din întâlniri cu supraviețuitori ai incendiului din Colectiv, este scris de Svetlana Cârstean, regizat de Ioana Păun, alături de o echipă de peste 20 de artiști și supraviețuitori.Ei pun în discuție, dintr-o perspectivă subiectivă, implicațiile politice, morale și afective ale unui moment care a ajuns în profunzimea texturii sociale, mobilizând o mișcare de solidarizare fără precedent, dar și un proces complex de reflecție asupra generației milenialilor.
153 de secunde, atât a durat incendiul din Clubul Colectiv, declanșat în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015. Un container industrial, construit ca să fie etanș, e vopsit în portocaliu și instalat la intrarea în club. El blochează ieșirea. Apoi, timpul diluează totul. Furia, discursul, intențiile.„Un eseu-performativ care vorbește despre blocajul unei generații care a fost hrănită de imaginația unor adulții care visau la libertate, în timp ce ne controlau până la asfixiere. Acum, copiii revoluției au 30 de ani, e timpul nostru dar nu știm cum să imaginăm schimbarea. După întâlnirile cu unii dintre cei a căror viață a fost transformată definitiv după noaptea incendiului din Colectiv am decis că 153 de secunde va fi nu despre corupție, nici despre sfârșit. Ci despre toate condiționările cu care am crescut. Despre cum scăpăm de ele, împreună”, spune Ioana Păun, regizoarea și inițiatoarea proiectului.

Teatrul de Vest

ora 20.00 

Simona Măicănescu

Producție: Fundația Doina Levința

„Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi”

de Herta Müller

one woman show

cu Simona Măicănescu

Durată spectacol: 1h, 10 min.

Teatrul de Vest

18 noiembrie

ora 16.00

Lansare de carte:

„Cătălina Buzoianu – magie, abur, vis“
Biblioteca Județeană “Paul Iorgovici” Reșița
Prezintă: Florica Ichim, critic de teatru, președinta Fundației Culturale „Camil Petrescu” și redactorul-șef al publicației „Teatru Azi”, cea mai longevivă revistă culturală din România (an de apariție: 1956).
Moderator : Anca Bica

ora 18.00

Teatrul Mic, București

“Lecția”  de Eugen Ionesco

Regia: Radu Iacoban

Distribuția:

Cristi Iacob, Silvana Mihai / Cristina Danu,

Liliana Pană

Durată spectacol: 1h, 25 min

Teatrul de Vest

„Lecția. Dramă comică.
Titlul și descrierea alăturată de Eugene Ionesco oferă indicii clare care vin în întâmpinarea spectatorului curios despre ce tip de spectacol urmează să vizioneze.
Două personaje – un profesor și o elevă – se întâlnesc pentru o lecție, iar genul spectacolului poate fi comedie sau drama. Sau, pentru că vorbim despre o piesă absurdă, ambele.
Avem, așadar, parte de o întâlnire între un neinițiat și un maestru, care se desfășoară într-un cadru la început cât se poate de recognoscibil și care se transforma pe nesimțite într-un imn al non-sequiturului. Râsul se transformă în frică, iar frica duce la milă și empatie.”-Radu Iacoban
*Spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani.

ora 20.00

Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște

“Câinele”

de Valentin Krasnogorov

Regia: Horațiu Mihaiu

Distribuția:

Delia Lazăr

Emanuel Bighe

Maria Nicola

Durată spectacol: 1h, 10 min. (fără pauză)

Sala “Lira”

Sala Lira, Liceul de Artă “SABIN PĂUȚA”

AVERTISMENT
Rugăm publicul spectator să înțeleagă că spectacolul „CÂINELE” NU este un spectacol de teatru documentar, NU este o piesă de teatru-social, NU a fost scrisă pe baza unor interviuri,NU folosește actori la microfon,actorii NU stau la o masă și își rostesc doar replicile,NU se adresează doar unei nișe de spectatori, NU are de-a face cu problemele adolescentine, NU este despre minorități și nici despre imigranți, NU dezbate situații politice și NU folosește un limbaj vulgar.

Din păcate, este doar un spectacol de teatru.

Pentru a preîntâmpina unele surprize, dorim să avertizăm onoratul public, înainte de intrarea în sală, că în spectacolul nostru este vorba despre: despărțire, părăsire, prietenie, abandon, viața de cuplu, egoism, afecțiune, iubire, căsnicie, tandrețe, indecizie, principii, stări de fapt , așteptare, clișee, meserii, violență, șmecherie, erotism, valori umane, minciună, onoare, amabilitate, dorință, lăudăroșenie, fericire, sensibilitate, senzualitate, dominare, persuasiune, amintiri, durere, nepăsare, lichelism, datorie, iritare, mândrie, apartenență, iluzie, camaraderie, suspiciune, renunțare, acceptare și…Horațiu Mihaiu, regizorVALENTIN KRASNOGOROV (n. 1934) este unul dintre marii scriitori și dramaturgi contemporani. A scris peste 35 de piese de teatru, jucate în peste 400 de teatre ale lumii, a fost tradus în numeroase limbi, opera sa fiind unanim apreciată de către critică și public.Piesa „CÂINELE” este o tragi-comedie, având ca subiect relația dintre un câine și stăpânul său, privită prin prisma unei administratoare de adăpost canin. Este totodată un prilej de a explora meandrele sufletești ale omului, surprins în situații dificile de viață, în postura de a lua decizii dramatice, dar și a fi pus în situații care deconspiră mizeria umană pe care, deseori, nu vrem să o recunoaștem.O piesă scurtă, dar extrem de puternică, imposibil de a fi uitată!

19  noiembrie

ora 18.00   

TEATRUL DE ARTĂ DEVA

„Și cu violoncelul ce facem ?„  de Matei Vișniec

Regia:  Daniel Bucur

Distribuția: Magda Catone, Mihai Panaitescu

Andreea Pascu

Durată spectacol: 1h, 10 min

Teatrul de Vest

Piesa într-un act “Și cu violoncelul ce facem ?”, scrisă în 1989, a avut premiera în 1990 la televiziunea publică, fiind prima montare a unei piese românești de după Revoluție, regia Nicolae Scarlat.Piesa este scrisă într-o cheie absurdă, la fel ca majoritatea pieselor lui Vișniec, cu accente de comedie. În spațiul scenic trei personaje “așteaptă”: Doamna cu Voal, Bărbatul cu Ziar, Bătrânul cu Baston.În același spațiu, un al patrulea personaj, Bărbatul cu Violoncel, repetă continuu, cu scurte întreruperi, aceeași piesă muzicală, “deranjându-i“ din ce în ce mai mult pe cei trei. Undeva dincolo de acest spațiu, “afară”, plouă diluvian. Cei trei, într-o alianță ad-hoc, vor să-l elimine pe cel pe care nu-l înțeleg și hotărăsc să-l ucidă. O “sentință” comutată în ultimul moment, în alungarea în potopul de “afară”. Rămâne însă în urmă, ca martor mut, violoncelul. Doamna cu Voal este cea care preia violoncelul și rostește întrebarea insistent “Și cu violoncelul ce facem?”

ora 20.00  

Teatrul Odeon , București

“Pe jumătate cântec” de Crista Bilciu

 one -woman show  cu Anda Saltelechi

Regie: Crista Bilciu 

Durată spectacol: 1h, 10 min.

Sala Lira, Liceul de Artă “SABIN PĂUȚA”

Pe jumătate cântec spune povestea Francescăi de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare surprinzând o vârstă, un univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin. O poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere prea mare. Despre cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer.

20 noiembrie

ora 16.00

Lansare de carte:

”LIVIU CIULEI, ACASĂ ŞI-N LUME”
Ediţie îngrijită de Florica Ichim şi Anca Mocanu
Prezintă: Florica Ichim
( critic de teatru, președinta Fundației Culturale „Camil Petrescu” și redactorul-șef al publicației „Teatru Azi”, cea mai longevivă revistă culturală din România (an de apariție: 1956))
Moderator : Anca Bica
Librăria Semn de Carte

Ciulei este astăzi sinonim cu excelenţa în arta regizorală. Într-o carieră de peste 50 de ani, omul de teatru a rămas în conştiinţa publicului ca un creator consecvent în tot ceea ce a realizat – în calitate de regizor, actor, scenograf, director de teatru, profesor şi arhitect – bazându-se pe cultura solidă a profesiei, respectul faţă de tradiţie şi cerinţele contemporanului.Cartea Ciulei acasă și în lume cuprinde activitatea internaţională a regizorului, scenografului, directorului de teatru şi profesorului Liviu Ciulei. Spectacologie atent concepută, cu referinţe critice, mărturii de creaţie, articole, fotografii, eseuri, interviuri, reportaje, mărturii ale profesioniştilor din peisajul teatral internaţional care l-au întâlnit. Un imens material de documentare şi de cercetare, un volum conceput după rigori teatrologice menit să ofere o imagine completă a artistului. Un omagiu adus unei personalităţi covârşitoare care, prin opera sa a îmbogăţit discret, dar pătrunzător, cultura teatrală a lumii, ceea ce îl face pe Liviu Ciulei parte nu doar din patrimoniul naţional, ci şi din patrimoniul teatral universal.

Ora 18. 00

Teatrul Național Satiricus, Chișinău
“ANGAJARE DE CLOVN”
de Matei Vișniec
Regia: Sandu GRECU
Distribuția: Curagău Mihai, Finiti Sergiu,
Cazacu Valeriu, Cucuruzac Jan, Cornescu Viorel
Durată spectacol: 1h, 45 min.

Farsa tragică “Angajare de clovn” reprezintă unul dintre cele mai reușite (și mai jucate) texte dramatice ale lui Matei Vișniec. A obținui Premiul UNITER pentru “cea mai bună piesă românească a anului 1991”. A cunoscut montări de succes în România (la Teatrul Național din Iași, în 1991, în regia lui Nicolae Scarlat, reprezentație căreia i se decernează Premiul I pentru spectacol și Premiul de regie – ex aequo – la Festivalul internațional de teatru scurt de la Oradea; la Teatrul Levant din București, în regia aceluiași Nicolae Scarlat, în 1992; la Teatrul din Arad, în regia lui Stefan Iordănescu, în 1992 etc.) și în străinătate (în 1992, la Festivalul “Bonner Biennale” din Germania; la Paris, în 1994, cu cei trei clovni Macloina, în regia lui Alexandru Tocilescu, versiunea franceza având titlul Ort mourira jamais; în Elveția, în 1994, la Teatrul Municipal din Konstanz etc.).Sandu Grecu, reputat regizor bine cunoscut în Republica Moldova și în străinătate, aduce în scenă un spectacol inedit, modern și tradițional în același timp, realizat la cele mai înalte cote de valoare artistică și trăire interpretativă. Tragicomicul absurd este reconvertit la dramatismul cotidian prin tematica și prin universul afectiv, ambele atemporale, general umane, situate dincolo de vreo modă literară anume.Mesajul filozofic-artistic al celor trei tragici clovni – Peppino (Mihai Curagău, Sergiu Finiti), Nicollo (Valeriu Cazacu), Filippo (Jan Cucuruzac) – este profund emotiv; ei sunt, în același timp, “toata lumea” și “nimeni”. “Oricine poate să fie Peppino. Sunt mii de Peppino. Toata lumea poate sa fie Peppino!”, exclamă, la un moment dat, unul dintre cei trei bufoni bătrâni, veniți să se prezinte la un concurs pentru a fi angajați…

ora 20.30

Teatrul Nomad , Cluj – Napoca

“Mireasa pentru doi”
După Sławomir Mrożek
Regia: Chris Nedeea
Distribuţia: Angelica Nicoară,
Emanuel Petran, Radu Lărgeanu
Durată spectacol: 1H, 20 min
Sala Lira, Liceul de Artă “SABIN PĂUȚA”

Să crezi că eşti profund nefericit, sau doar eşuat pe culmea sterilă a succesului şi să vrei să pui punct la tot circul vieţii, dar să nu poţi, pentru că apare Ea chiar atunci când eşti cu degetul pe trăgaci… e ghinion sau o şansă nesperată?În orice comedie bună, nimic nu este chiar ceea ce pare. MIREASĂ PENTRU DOI este o astfel de comedie, fiind inspirată de un clasic al teatrului absurd, maestru al umorului negru, a cărei poveste este susţinută de o echipă de actori inspiraţi, clasicizaţi deja în peisajul teatral clujean. Datorită lor, o banală poveste de dragoste devine, în rezumat, întreaga istorie a lumii, jocul seducţiei se suprapune cu însăşi viaţa, reactualizând tot ce părea a fi vechi şi cunoscut. 

21 noiembrie

ora 18.00 

Teatrul Dramaturgilor Români, București

“Fapte bune”
de Sebastian Ungureanu
Regia: Alexandru Nagy
Distribuția: Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu,Irina Sibef, Liviu Romanescu, Daniel Hara,Sorin DobrinDurată spectacol: 1h, 30 min (fără pauză)
Teatrul de Vest

O comedie despre tranziția românească din perioada 1993-1996O comedie autohtonă despre tranziția românească din anii ’90. Un grup de oportuniști se întâlnesc la vize și decid să facă un SRL care se va baza pe schimbul de pile, cunoștinte și relații între membrii săi. În cel mai scurt timp ideea escaladează și este creat Partidul Fapte Bune. Geneza politicii românești post-decembriste.

Ora 20:00

Teatrul Dramatic “ION D. SÎRBU” Petroșani

“Operele complete ale lui William Shakespeare”

Regia: Adrian Andone

Distribuția: Laurențiu Vlad, Alexandru Cazan,

Mihai Alexandru 

Durată spectacol: 1h, 20 min.

Sala Lira, Liceul de Artă “SABIN PĂUȚA”

Toate cele 37 de comedii și drame scrise de Shakespeare sunt prezentate în manieră elisabetană . Bărbații interpretează și rolurile de femei.Dramaturgia generează o legătură cu actualitatea, se cântă rap, se omoară, se răzbună, se plânge și se iubește pătimaș – după toate regulile artei.
Publicul este implicat direct în acest montagne-russe de factură comică.

22 noiembrie

ora 18.00

Teatrul Anton Pann, RÂmnicu Valcea

“CRĂCIUNUL PREȘEDINTELUI”

de Pascal Bruckner
Regia: Chris Simion-Mercurian
Distribuția: Tavi Costin, Alexandru Beteringhe, Andrei Cătălin, Denisse Moise, Dan Pughineanu
Recomandat: +12 ani
Durată spectacol: 1h, 20 min.
Teatrul de Vest

Președintele Republicii, singur, în seara de Crăciun, are o singură dorință: să evadeze din funcție pentru a redeveni un om normal.„Am vrut să surprind în această piesă o situație clasică: singurătatea oamenilor, tratată la modul unei farse. Președintele Republicii, singur, în seara de Crăciun, își convoacă frizerul și îl răpește pentru a-i ține tovărășie. Încetul cu încetul serviciul se transformă în răpire. Înțelegem repede că președintele în chestiune, flancat de majordomul mut, n-are decât o singură dorință: să evadeze din funcție pentru a redeveni un om normal”. Pascal Bruckner

ora 20.00

Teatrul Bacovia , Bacău

„Femei singure”
după texte de  Dario Fo şi Franca Rame

Regia: Gheorghe Balint

Distribuția: Eliza Noemi Judeu

SPECTACOL NERECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI.

Durată spectacol: 1h Sala “Lira”, Liceul de Artă „Sabin Păuța”


23 noiembrie

ora 19.00

Teatrul Nottara , București

 “Thailanda”

de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara

Regia: Alexandru Jitea

Distribuția:

Andreea Măcelaru Șofron

Victoria Cociaș

Cristina Stoica Ivanciuc

Durată spectacol: 1h, 30 min.

Teatrul de Vest

La finalul festivalului New Wave Theater Festival, organizat de Teatrul de Vest  Reșița, juriul compus  din criticii de teatru: Florica  Ichim,  Irina Zlotea și Doru Mareș  a decis acordarea următoarelor premii:

1. PREMIUL   PENTRU   REGIE:  

Domnișoarei   CRISTA   BILCIU   pentru   spectacolul   „Pe   jumătate cântec”, Teatrul Odeon, București

2. PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ:

Domnișoarei  ANDA  SALTELECHI pentru rolul

Francesca din spectacolul „Pe jumătate cântec”, Teatrul Odeon, București

3. PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR:

Domnului Andrei Cătălin pentru rolul Marc-Aureliu

din spectacolul „Crăciunul președintelui”, Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea

4. PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI  PENTRU  VALORIFICAREA  CREAȚIEI   ROMÂNEȘTI   DE AVANGARDĂ:

Teatrului de Vest din Reșița pentru spectacolul „Scene bizare după Urmuz”

regia Mihaela Panainte

Skip to content