ATELIERE DE LECTURĂ DRAMATICĂ

📚🎭  Ateliere de Lectură Dramatică – Ciclul Primar și Gimnazial

înscriere ➡️ https://forms.gle/zUBCkNaDgDJLBZ1s5

Te-ai gândit vreodată că cititul poate fi distractiv? 

Vrei să vezi cum arată o piesă înainte de a deveni spectacol și cum să transformi cuvintele în personaje?

Te invităm să participi la Atelierele de Lectură Dramatică, un program gratuit destinat elevilor din ciclul primar și gimnazial din Reșița, dornici să exploreze arta teatrală prin joacă și lectură, ghidați de actori profesioniști pasionați și experimentați.

🔹 Ce vei învăța?

  • Cum se diferențiază un text dramatic de celelalte tipuri de texte;
  • Cum să citești corect pentru a transmite subtextul unui text, importanța ritmului și a pauzelor;
  • Cum să îți folosești vocea pentru a crea personaje;
  • Cum să lucrezi în echipă;

🔹 De ce să participi?

  • Învățare prin joacă: fie că îți place sau nu să citești, vei explora textele dramatice într-un mod interactiv și distractiv;
  • Descoperirea talentelor: vei avea ocazia să descoperi și să dezvolți noi abilități de comunicare și interpretare;
  • Creativitate și încredere: atelierele te vor ajuta să fii mai creativ și să îți dezvolți încrederea în tine într-un mediu bazat pe încurajare;
  • Socializare: ai ocazia de a-ți face noi prieteni;
  • Ocazie de afirmare: la finalul atelierelor, se va organiza o lectură în fața unui public format din apropiații participanților;

🔹 Cine poate participa?

  • Elevi din ciclul primar și gimnazial cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani (se vor forma mai multe grupe în funcție de vârstă)

🔹 Când și unde?

  • Atelierele se vor desfășura în perioada 15 Septembrie – 30 Octombrie și vor avea loc săptămânal sau de două ori pe săptămână.

🔹 Cum te înscrii?

  • Completează formularul de înscriere ➡️ https://forms.gle/zUBCkNaDgDJLBZ1s5  până la data de 10 Septembrie 2024;
    ❗️ Locurile sunt limitate, așadar, dragi elevi sau părinți de elevi, vă sfătuim să nu ezitați!

ℹ️ Pentru mai multe informații contactați-ne la ➡️ vestuldramatic@gmail.com 

Ateliere în cadrul proiectului “Scriem (despre) teatru”, care este co-finanțat de AFCN și este implementat de Teatrul de Vest Reșița, împreună cu partenerii: Radio România Reșița, Primăria Reșița, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu“ Petroșani, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin“ Timișoara, Asociația NoSheep, Centrul școlar pentru educație incluzivă „Primăvara“ Reșița, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ Timișoara. Parteneri media: Radio România Reșița, resita.ro, Express de Banat, Banat TV.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele sale pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mă numesc Ana-Maria Cizler si m-am născut pe 12 aprilie 1981 in Orșova. Călătoria mea in arta a început încă din școala primară fiindu-mi insuflată de mama ,care , bibliotecara fiind m-a învățat sa descopăr magia cărților. Acolo, atunci, învăluită de liniștea bibliotecii si mirosul cărților, am intrat pentru prima oara in contact cu lumi si personaje fantastice care m-au inspirat si mi-au dezvoltat imaginația si dragostea pentru arta. Biblioteca mamei a fost primul meu teatru. Apoi, la vârstă de13 ani, când ne-am mutat in Timișoara am descoperit teatrul cu adevărat si de atunci nu m-am mai oprit.  Acolo am absolvit Artele Spectacolului de Teatru din cadrul Facultății de Muzica a Universității de Vest Timișoara, iar din anul 2006 am început sa lucrez la Teatrul de Vest din Reșița, orașul care mi-a devenit a doua casa. Daca nu as fi fost actriță, mi-ar fi plăcut sa fiu coregraf sau scenograf, pentru ca mă atrag foarte mult formele de exprimare non-verbala. Muzica, dansul si mișcarea mă fascinează la fel cum o fac si liniștea si frumusețea clasică. Mă simt bine in locuri liniștite, departe de zgomotul societății moderne. Mă retrag in natura, îmi găsesc echilibrul prin gătit si sport si îmi hrănesc sufletul cu poezie, cărți de psihologie si dezvoltare personala. Cred cu tărie in Intâlniri si Sansă. Îmi place sa cred ca binele învinge întotdeauna si ca schimbarea, toleranta si iubirea ne fac mai puternici. Am avut norocul sa descopăr si alte culturi, iar teatrul indian vechi este una dintre ele, așa ca in anul 2006 am obținut si un atestat in acest domeniu fascinant. Pe lângă activitatea de pe scena, de-a lungul anilor am susținut workshopuri de teatru, am ținut cursuri de teatru pentru copii si de asemenea am cochetat si cu lumea cinematografică.Îmi place sa cred ca prin joc si creativitate copiii pot descoperi magia lumii si propriile lor puteri interioare. Sunt actriță, dar, mai presus de toate mă identific ca fiind om. Un om care iubește arta, frumosul si bucuria de a împărtăși aceste lucruri cu cei din jur.

Skip to content