Ateliere (gratuite) de și despre teatru

ATELIERE DE TEATRU
ATELIERE DE CRITICĂ TEATRALĂ
ATELIERE DE SCRIERE CREATIVĂ
ATELIERE DE LECTURĂ DRAMATICĂ

În cadrul proiectelor „Scriem (despre) teatru“ și „Cabaretul adolescenței“ (proiecte co-finanțate de AFCN), Teatrul de Vest din Reșița organizează în perioada 9 Septembrie – 30 Octombrie o serie de ateliere (gratuite) de și despre teatru pentru publicul tânăr și foarte tânăr – școala primară, gimnazială, liceu și mediul universitar –, ateliere centrate pe lecturi dramatice, scriere dramatică, critică de teatru, jocuri teatrale și dramaterapie.

Atelierele vor fi conduse de actori profesioniști (lecturi dramatice), de dramaturga Mihaela Michailov (scriere dramatică), de criticii de teatru Doru Mareș, Claudiu Groza și Daniela Șilindean (care va forma o grupă la Timișoara), de echipa artistică a proiectului „Cabaretul adolescenței“, cât și de psihoterapeutul Andrei Stanciu-Lelcu (ateliere de jocuri teatrale și dramaterapie).

„Scriem (despre) teatru“ are ca scop apropierea publicului de componenta scrisă a artei teatrale – dramaturgia, critica de specialitate și chiar revista/cartea de teatru. Își propune să atragă și să lucreze cu publicul tânăr și foarte tânăr (școala primară, gimnazială, liceu și mediul universitar), să dezvolte astfel, în rândul unor generații foarte diverse, un grup de „ambasadori“ ai artelor spectacolului/posibili viitori profesioniști în domeniu, cu scopul creșterii consumului cultural și al unei receptări educate a actului artistic.

„Cabaretul adolescenței“ oferă tinerilor oportunitatea exprimării emoționale cu mijloace teatrale, precum și accesul la unele resurse necesare unei bune sănătăți mintale. Scopul principal al proiectului este de a crea o punte spre generația adolescenților de astăzi și de a-i apropia de domeniul teatral. Proiectul se va încheia cu montarea unui spectacol de teatru.

“Scriem (despre) teatru” este un proiect cofinanțat de AFCN și implementat de Teatrul de Vest Reșița împreună cu partenerii Radio România Reșița, Primăria Reșița, Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret “Merlin” Timișoara, Asociația NoSheep, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Primăvara” Reșița. Parteneri media: Radio România Reșița, Express de Banat, Banat TV;

“Cabaretul adolescenței” este un proiect cofinanțat de AFCN și implementat de Asociația ȚAIS împreună cu partenerii Teatrul de Vest Reșița, Radio România Reșița, Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad și Teatrul pentru Copii și Tineret “Merlin” Timișoara. Parteneri media: Radio România Reșița, Banat TV, Bookhub .ro, Urban .ro, Express de Banat, Scena9;

Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectelor sau de modul în care rezultatele lor pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Florin Gabriel Ionescu – manager Teatrul de Vest

vestuldramatic@gmail.com

Skip to content