VERNISAJUL EXPOZIȚIEI HOLOGRAFICE A OPERELOR LUI BRÂNCUȘI

Proiect „Brâncuși – expoziție holografica cu fractali”
Teatrul Al. Davila este partener principal în proiectul „Brâncuși – expoziție holografica cu fractali”, proiect care a realizat un dispozitiv holografic de 3m înălțime, care prezintă 5 filme de animație holografică, obținute prin metoda fractalilor, de 4 minute fiecare. Este o prima experiență în lume de a construi decoruri 3D de animație holografică, pornind de la imagini obținute prin metoda fractalilor.
Proiectul a fost declarat câștigător la sesiunea 2 – 2020 derulată de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), la secțiunea „Arte vizuale”. Pornind de la câteva din lucrările de talie mică ale lui Constantin Brâncuși, s-au creat, pe computer, un număr de 5 filme suport care folosesc la obținerea de holograme în perpetuă mișcare și transformare, ce se compun și descompun, prin metoda fractalilor, forma inițială, totul devenind un spectacol vizual. Dispozitivul holografic are un sistem de acompaniament muzical care va schimba melodia în funcție de imaginea din piramida aflată pe un soclu.
La realizarea acestui proiect au colaborat Radu Dinulescu – ideea de bază, regia evenimentului, Armand Richelet–Kleinberg – scenografie și realizarea filmelor, Virgil Preda – construcția dispozitivului, Luc Richelet – muzica originală.

Expoziția va fi deschisă pe întreg parcursul festivalului
Locație: Teatrul de Vest Reșița

Skip to content