Revista Teatrul Azi numărul 9-10/2022

Cel mai recent număr al Revistei Teatrul Azi plasează Accentul asupra mediului teatral independent din România și asupra problemelor cu care s-a confruntat și se confruntă în aceste vremuri de crize repetate (fie ele sanitare, economice, etc.). Paginile revistei se deschid către cei care activează și creează în această nișă teatrală printr-un scurt chestionar. Întrebările lansate atrag atenția asupra programului estetic propus, evoluției teatrelor și experiența trecerii prin diferitele crize. De asemenea, o întrebare este dedicată problemelor legislative cu care aceste instituții de spectacol se confruntă. Acestui chestionar i se alătură o hartă a spațiilor independente din București și din țară.  

Ca noutate, numărul 9-10/2022 marchează debutul unei noi rubrici, studii teatrale, care urmărește analiza și discutarea celor mai recente studii teoretice sau poetici teatrale. Această nouă rubrică debutează cu o sinteză a lucrării lui Hans-Thies Lehmann, Teatrul Post-dramatic.

Revista Teatrul Azi este un proiect editorial al Fundației Culturale „Camil Petrescu”, inițiat de criticul de teatru și publicistul Florica Ichim și apare de peste douăzeci de ani cu sprijinul generos și constant al UNITER și al Ministerului Culturii.

Skip to content