Nuntă în Oaș

NUNTĂ ÎN OAȘ
de Anca Munteanu

Regia: Cristian Ban
Decor și costume: Tudor Prodan
Costume oșenești: Cristina Milea
Muzica: Vlad Giurge
Light design: Lucian Moga
Distribuția:
Maricuța – Roxana Fânață
Ionuț – Andrei Stan
Mama – Alina Negrău
Lenu – Ioana Cheregi
Bobo – Andrei Gîjulete
Tanti Anica – Raluca Mara
Vlăduț – Vlad Giurge

„Nuntă în Oaș” vorbește cu candoare și umor despre felul în care lumea noastră de acum pune la îndoială lumea celor care azi sunt bunici sau părinți trecuți de prima tinerețe. Poate pentru cei tineri vorbește și despre ce facem atunci când nu știm ce să facem cu viitorul care e în fața noastră. Și pentru că acțiunea se petrece în zilele noastre, într-un sat din România, vrând-nevrând, spectacolul e o comedie care ne poate lăsa cu un nod în gât la final. (Cristian Ban)

—————–

O tânără mireasă introvertită din Oaș se confruntă în ziua nunții cu întrebarea: „Oare chiar vreau să mă mărit?”. Membrii familiei extinse îi accentuează, cu argumentele lor, și mai mult dilema, confirmându-i și temerile legate de anularea nunții. „Nuntă în Oaș” este o comedie despre migranții din zona Oașului, despre însemnătatea rolului de soție și mamă, despre hibele comunicării intergeneraționale.

Ceea ce se presupune a fi cea mai fericită zi din viața unei femei se transformă într-o tragedie onirică în care se moare, se plânge, se desparte și se împacă. În vâltoarea celor mai grandioase și contrastante nunți din România, nunțile oșenești, se ridică, inevitabil, întrebări fundamentale despre ce presupune real, mai ales pentru femei, rolul de soție.

Comedia „Nuntă în Oaș” își propune să dea voce și să reprezinte femei care muncesc, cresc copii, îngrijesc soți, țin gospodării. Și să devină, desigur, un fenomen local, provocând hohote de râs nemaiîntâlnit de puternice. (Anca Munteanu)

Skip to content