Marți 24 mai

• Ora 10:00 – Locație: Teatrul de Vest Reșița
Pescărușul Folly din orașul pisicilor
Teatrul „Arlechino” Brașov

Regia și dramatizarea: Toma Hogea
Cu: Erika Mihaly, Alexandru Dobrescu,
Cecilia Negru, Adrian Iuga, Adrian Dobrescu,
Marius Stroe, Dan Zorilă, Petronela Rujan,
Eliza Muraru, Anca Badea

Scenografia: Marfa Axenti
Muzica: Cári Tibor
Light designer: Adrian Buliga
Project designer: Sebi Tineghe

Am convingerea că pescărușul Folly, prin zborul său, va arăta, spectatorilor de toate vârstele, talentul și măiestria păpușarilor români, odată cu bucuria jocului.
Toma Hogea– regizor

• Ora 11:00 – Locație: Cinematograul „Dacia” Reșița
Croitorașul cel viteaz
Teatrul „Vasilache” Botoșani

După Fraţii Grimm
Adaptare de Florin Iftode
Regia artistică: Florin Iftode
Scenografia: Gelu Rîşca
Muzica: Constantin Panaite
Cu: Adelina Cojocariu, Florin Iftode, Oana Asofiei, Marius Rusu, Cosmin Tanasă, Pavel Petraşi, Renata Voloșcu, Andrei Bordianu, Alin Gheorghiu, Ana Apetrei, Andrei Iurescu

„Croitoraşul cel viteaz, adaptare după Fraţii Grimm, este un spectacol care îmbină două poveşti „Croitoraşul cel viteaz” şi „Croitoraşul cel isteţ”. Micuţii se vor alătura în aventura croitoraşului Marcelo, care “prea mic” fiind, nu poate participa la concursul anual „7 dintr-o lovitură”.
Copiii vor vedea că atunci când eşti isteţ, curajos şi încrezător în puterile tale, poţi ca dintr-un “croitor neînsemnat” să ajungi chiar împărat!”
Florin Iftode– regizor artistic

• Ora 11:00 Locație: Casa de Cultură Anina
Arca pleacă la ora 8
Teatrul de Vest Reșița

De Urlich Hub
Traducerea: Ildikó Frank
Cu: Camelia Ghinea, Andrada Samoilă, Florin Ruicu, Sorin Fruntelată
Muzica: Horia Constantinescu
Un spectacol de Dan Țopa

Undeva în lume, o țară în care totul este zăpadă și gheață. Trei pinguini, strânși laolaltă, privesc intinderea de gheață și plictiseală. Atunci un porumbel, mesager al lui Noe, le anunță potopul și îi informează că doar două locuri sunt disponibile în faimoasa Arcă. Prin urmare, vor face totul pentru a-l ascunde pe al treilea și pentru a se îmbarca împreună. Această piesă a autorului german Ulrich Hub, câștigătoare a celei mai bune piese pentru copii din 2006, captivează imediat prin povestea sa, fără îndoială, amuzantă și profundă. Prin mitul Potopului, ea abordează întrebări extrem de serioase într-o confuzie a înțelegerii: existența lui Dumnezeu, binele și răul, ecologia, supraviețuirea și subteranul, neascultarea și vinovăția … Neobisnuit și neașteptat, Arca pleacă la ora 8 , este atât o ficțiune plină de umor, un scurt tratat de filozofie, cât și o piesă de teatru pentru copii. Povestea comica a acestor trei pinguini fantastici, în pragul întrebărilor metafizice, nu puteau decât să-l seducă pe regizorul spectacolului ,care propune un teatru imaginativ, hotărât și modern, pentru un publicul tânăr. În ritmul fanteziei, umorului, cântecelor subtile semnate de tânărul compozitor Horia Constantinescu, acest spectacol vine cu un aer proaspăt și nou în aceasta  lumea falsa și lipsită de modele.

Dan Țopa

Skip to content