Luni 23 Mai

• Ora 10:00 și 11:30 Locație: Teatrul de Vest Reșița
Croitorașul cel viteaz
Teatrul „Merlin” Timișoara

De Bogdan Tudor Pelerin după Frații Grimm
Cu: Maria Gornic, Luana Uncruțiu, Marko Adzic, Robert Copoț
Regia: Bogdan Tudor Pelerin
Scenografia: Rareş Moldovan
Coloana sonoră: Zeno Apostolache

Pentru că a omorât „șapte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel Viteaz e implicat, fără voie, într-o aventură cavalerească, iar isteţimea lui se transformă într-o adevărată armă împotriva pericolelor.
Dramatizarea evidenţiază încă o dată particularitatea regizorului, esenţializarea poveştii, pentru ca spectacolul să aibă savoare şi dinamism, îmbinând în mod obligatoriu partea recreativă cu cea educaţională. Abordarea este în spiritul clasic al poveştii în care feericul imaginii scenice şi acurateţea firului narativ încarcă spectacolul, îl înviorează şi-l umplu de energie creatoare.

•  Ora 10:00 și 11:30 – Locație: Casa de cultură „Motoia Craiu” Oravița
Arca pleacă la ora 8
Teatrul de Vest Reșița

De Urlich Hub
Traducerea: Ildikó Frank
Cu: Camelia Ghinea, Andrada Samoilă, Florin Ruicu, Sorin Fruntelată
Muzica: Horia Constantinescu
Un spectacol de Dan Țopa

Undeva în lume, o țară în care totul este zăpadă și gheață. Trei pinguini, strânși laolaltă, privesc intinderea de gheață și plictiseală. Atunci un porumbel, mesager al lui Noe, le anunță potopul și îi informează că doar două locuri sunt disponibile în faimoasa Arcă. Prin urmare, vor face totul pentru a-l ascunde pe al treilea și pentru a se îmbarca împreună. Această piesă a autorului german Ulrich Hub, câștigătoare a celei mai bune piese pentru copii din 2006, captivează imediat prin povestea sa, fără îndoială, amuzantă și profundă. Prin mitul Potopului, ea abordează întrebări extrem de serioase într-o confuzie a înțelegerii: existența lui Dumnezeu, binele și răul, ecologia, supraviețuirea și subteranul, neascultarea și vinovăția … Neobisnuit și neașteptat, Arca pleacă la ora 8 , este atât o ficțiune plină de umor, un scurt tratat de filozofie, cât și o piesă de teatru pentru copii. Povestea comica a acestor trei pinguini fantastici, în pragul întrebărilor metafizice, nu puteau decât să-l seducă pe regizorul spectacolului ,care propune un teatru imaginativ, hotărât și modern, pentru un publicul tânăr. În ritmul fanteziei, umorului, cântecelor subtile semnate de tânărul compozitor Horia Constantinescu, acest spectacol vine cu un aer proaspăt și nou în aceasta  lumea falsa și lipsită de modele.

Dan Țopa

Skip to content