HAMLET

Hamlet
DUPĂ WILLIAM SHAKESPEARE
REGIA JOHN BLONDELL (USA)
Cu:
BALOG JÓZSEF
CLAUDIU GABOR
TAPASZTÓ ALEXANDRA
VARGA BÁLINT
Muzica:
BORSOS PÁL

Spectacol realizat în co-producție cu Compania de Teatru Aradi Kamaraszínhá
Spectacol trilingv (română, maghiară, engleză) cu supratitrare în limba română.

“Hamlet” este o celebră tragedie scrisă de William Shakespeare, care explorează lupta interioară a prințului Hamlet din Danemarca, în contextul corupției din jurul său. 

Piesa explorează teme profunde precum puterea, moartea sau trădarea.

Hamlet este caracterizat de introspecție și de îndoieli profunde, iar celebrul său solilocviu “To be or not to be” ilustrează lupta sa internă și dilema morală pe care o traversează: se întreabă dacă este mai bine să trăiască sau să moară, să continue să suporte necazurile și suferințele vieții sau să se oprească din lupta contra nedreptății și suferinței prin moarte. Piesa este plină de intrigă și manipulare, cu personaje precum regele Claudius și regina Gertrude, care încearcă să-și mențină puterea și să-și ascundă secretele întunecate. Intriga se întrepătrunde cu elemente supranaturale, cum ar fi fantoma tatălui lui Hamlet, care îl îndeamnă să răzbune moartea sa.

“Hamlet” rămâne o capodoperă a literaturii datorită complexității sale psihologice, dialogului sofisticat și a abilității lui Shakespeare de a explora condiția umană în profunzime. 

John Blondell este profesor de artă teatrală, ambasador global al artei spectacolului și co-președinte al departamentului de arte teatrale de la Westmont College din Santa Barbara, California; Director artistic și fondator al Companiei de teatru Lit Moon și al extinderii sale internaționale Lit Moon World; Director al Lit Moon World Theatre Festivals; și co-fondator al festivalului Verona Shakespeare Fringe Festival. Până în prezent, John a regizat peste 100 de producții în SUA, Europa și Eurasia. Regiile recent semnate includ Eurydice pentru Teatrul Național Academic Dramatic Gabriel Sundukyan din Erevan, Armenia; Pirej pentru Lit Moon World din Belche, Macedonia; Unchiul Vanya pentru Lit Moon și Diamond to Dust: A Flying A Fantasy pentru Westmont. Producțiile Lit Moon Theatre au fost văzute în Macedonia, Albania, Muntenegru, Bulgaria, Republica Cehă, Polonia, Canada, Scoția, China, Armenia, Georgia, Italia și la televizor.


Skip to content