Festivalul de Teatru “New Wave Theatre Festival” / Ediția a II-a

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Vineri, 18 noiembrie, ora 19:00-JUDEȚUL FĂRĂ CAIȘIPremieră
Teatrul de Vest Reșița

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 11:00COPILUL DINTR-O STEA
Teatrul “Merlin” Timișoara
Ora 15:00– Lansare-Revista Teatrul Azi numărul 9-10/2022
Locație: Cafeneaua Time

Ora 18:00VERNISAJUL EXPOZIȚIEI HOLOGRAFICE A OPERELOR LUI BRÂNCUȘI
(Expoziția va fi deschisă pe întreg parcursul festivalului)
Locație: Teatrul de Vest Reșița

Ora 19:00, BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!
Asociatia International Artiscan

Duminică 20 noiembrie, ora 11:00
Moment omagial Florica Ichim
Lansări de carte-Interviuri. Camil PETRESCU și TEATRU de Federico GARCÍA LORCA
Pe scena Teatrului de Vest Reșița
ora 19:00YVONNE
Compania Circée, Franța

Luni, 21 noiembrie, ora 19:00CHIRITZA ÎN CONCERT
Teatrul National “Lucian Blaga” Cluj-Napoca

Marți, 22 noiembrie, ora 18:00FATA DE LA COLEGIU SAU NU SUNT O JUCĂRIE
Accesul de la #16ani
Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale, Chișinău Rep. Moldova

Ora 21:00ActOrchestra
Teatrul Național “I. L. Caragiale” București

Miercuri, 23 noiembrie, ora 17:00-Lansare de carte-“Diversiune în eter” și
“Tegument. Romanul unui scenariu”

Locație: Cafeneaua Time
Autor: Radu Dinulescu
ora 19:00NEVROZELE SEXUALE ALE PĂRINȚILOR NOȘTRI
Teatrul Municipal Baia Mare

Joi, 24 noiembrie, ora 19:00SCENA MARGARETEI DE LA PAGINA 89
Teatrul de Artă Deva

Vineri, 25 noiembrie, ora 19:00TRASH
O producție: Yllana & Töthem, Spania

-Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19:00TITANIC VALS-Remix
Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad

În fiecare zi, începând cu 19 Noiembrie vom avea de la ora 11:00
COLOCVIILE FESTIVALULUI
unde artiștii vor intra în dialog cu criticii, presa și publicul.
Locație: Cafeneaua Time

Caietul program al festivalului poate fi descarcat aici

DIRECTOR FESTIVAL: FLORIN GABRIEL IONESCU

Cea de-a II-a ediție a a Festivalului Internaţional „New Wave Theatre” este o întoarcere la normalitate după acești ani de pandemie. Teatrul de 2000 de ani a jucat un rol esențial în dezvoltarea omenirii, are forța necesară de a ne pune oglinda timpurilor în care trăim în față pentru a reflecta la îndreptarea lor.
Mă bucur cu sinceritate de faptul că Banatul de Munte devine , cu această ocazie, un loc unde frumosul bucură inimile oamenilor.
Pe măsura ce ne vindecăm, devenim vindecători pentru alții, iar făcând astfel, vindecăm planeta.Nu există munca mai sacră decât aceasta.
Împreună, în pacesă ne bucurăm de această ediție a Festivalului Internaţional „New Wave Theatre” care face din Reșița o destinație culturală în perioada 18-26 noiembrie!
Salut, în calitate de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, pe toți oaspeții care, timp de 9 zile vor juca pe scena Teatrului de Vest, felicit trupa reșițeană condusă de Florin Ionescu și invit reșițenii să umple sala în fiecare seară.
Vă urez mult succes și vă asigur de tot sprijinul meu.

Romeo Dunca,
Președinte Consiliul Județean Caraș Severin

Ediția a doua a Festivalului Internațional „New Wave Theatre” este un prilej pentru Teatrul de Vest Reșița și pentru Consiliul Județean Caraș Severin să aducă bucuria spectacolului în rândul iubitorilor de teatru din acest județ. Cele nouă zile cu spectacole, susținute de trupe din țară și străinătate, lansări de carte și ateliere de teatru, vor aduce în atenția publicului o instituție de cultură care a reușit, în vremuri pandemice, nu doar să supraviețuiască, ci să aibă premiere, să monteze spectacole, chiar și în aer liber, ieșind din clădire și alăturându-se oamenilor.
Colaborarea dintre doi oameni foarte pasionați de munca lor, Romeo Dunca – președintele Consiliului Județean și Florin Gabriel Ionescu – directorul Teatrului de Vest, se dovedește, în acest context, un model de bune practici care păstrează viu teatrul reșițean. De fapt, tradiția tuturor instituțiilor de cultură ține de vitalitatea pe care o au și de adaptabilitatea acestora. Doar dacă reușesc să fie contemporane cu ele însele își împlinesc menirea de a mai pune o cărămidă la istorie. Festivalului Internațional „New Wave Theatre” poate face din teatrul reșițean un excelent promotor al culturii în Banatul Montan, iar din Reșița o destinație culturală tot mai atractivă. Cu această speranță în gând felicit organizatorii, urez succes festivalului și multă bucurie spectatorilor.

Isac Marius
Vicepreședinte Consiliul Județean Caraș Severin

Sunt extrem de bucuros că după doi ani de pauză revenim cu cea
de-a doua ediție a Festivalului “New Wave Theatre”, care și-a căpătat statutul de eveniment internațional. Observând evoluția acestui festival, nu pot decât să-mi întăresc convingerea că în viitorul apropiat va deveni o emblemă culturală, un loc de întâlnire al celor mai relevante producții teatrale, atât din țară, cât și din afara granițelor.
Mulțumesc tuturor celor care au crezut în acest festival și care au făcut posibilă existența lui, iar pe spectatori îi așteptăm cu ușile larg deschise!

Florin Gabriel Ionescu
Manager Teatrul de Vest Reșița

Tot ce se poate gândi despre lume încape într-o piesă de teatru.

După doi ani de pandemie „New Wave Theater Festival” continuă cu ediția a doua. Foarte important este faptul că încă de la prima ediție acest proiect a reușit să dezmorțească comunitatea reșițeană, demonstrând că are potențial să adune la un loc resursele umane și financiare necesare organizării.

A demonstrat de asemenea că poate genera suficient interes pentru a deveni o adevarată sărbătoare culturală, capabilă să redea Reșiței ștaiful de noblețe necesar pentru a ieși din cenușiul cotidian.

Cred că viitorul festivalului „New Wave Theater” este condiționat de măsura în care Reșița și reșițenii îi vor acorda atenția cuvenită, adunând în jurul acestui proiect resursele necesare transformării lui într-un eveniment teatral cu notorietate națională și internațională.

În acest fel „New Wave Theater” poate deveni un festival la care teatre importante, din România și din afara României, să-și dorească participarea cu cele mai bune spectacole.

Dacă reușim aceste lucruri orașul se va încărca cu un plus de culoare și de energie pozitivă, iar noi, reșițenii, vom avea un motiv în plus să renunțăm la păguboasa neîncredere în potențialul orașului, devenind mai senini, mai prietenoși și mult mai deschiși pentru acceptarea unor proiecte orientate spre viitor.

Marian Apostol
Revista Reșița Literară

PARTENERI:

Skip to content