ALADDIN

Adaptare după 1001 DE NOPȚI de Traian Săvinescu
Cu: Alin Turcu, Alexandru Moldovan,Camelia Ghinea,Marius Tudor,Andrada Samoilă,Ioana Dobrea ,Florin Ruicu,Ana-Maria Cizler,Marius Tudor, Robert Danci și Sorin Fruntelată
Scenografia: Oana Cernea
Regia: Traian Săvinescu

“A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti. Departe în Orient, trăia odată un croitor sărac împreună cu soția și fiul lor, Aladdin, care era un băiat foarte lenes. Într-o zi croitorul muri Și cei doi au rămas singuri. În oraȘ a poposit, odată un vrăjitor renumit. Acesta îl căuta pe Aladdin, ca să-l ajute să găsească lampa fermecată. L-a zărit pe stradă, jucându-se cu alți copii… ”

Așa începea una dintre cele mai îndrăgite povești ale tuturor copilăriilor ce au alintat peste 1001 de nopți visele celor mici de pe întreaga planetă.
Iată că a venit rândul Teatrului de Vest să pună în scenă această frumoasă poveste a cărui premieră va avea loc duminică 19 mai , ora 11:00 pe scena Palatului Cultural din municipiul de pe Bârzava.
“ALADDIN”, o adaptare de Traian Savinescu după celebrele povestiri din Orientul Mijlociu si sudul Asiei cunoscute ca “1001 de nopți”, ce a avut deasemenea avanpremiera vineri 17 mai, ora 10, la Teatrul de Vest!

Scenograful acestui basm, Oana Cernea se află la cea de-a treia colaborare cu teatrul reșițean, cea mai recentă fiind „Migraaanţi sau prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vișniec, spectacol ce a avut premiera în anul 2017.