PRENUMELE

Teatrul de Vest Reșița vă invită vineri, 18 octombrie de la ora 19:00  la avanpremiera comediei “Prenumele”

Regia: Iohannes Lang

Din distribuție fac parte actorii:

Camelia Ghinea, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Robert Danci.

Premiera spectacolului va avea loc în data de 20 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul de Vest Reșița

___________________________________________

Profesorul de literatură Daniel și soția sa Elisabeth organizează o seară într-o atmosferă familială. Îl invită așadar pe fratele Elisabethei, Victor și partenera sa însărcinată, precum și pe Claudiu, un prieten vechi, din copilărie. Victor anunță entuziasmat grupul că fiul său încă nenăscut se va numi Adolf. Din acel moment începe o dezbatere acerbă, plină de situații comice neprevăzute, dezvăluiri și momente hilare ce pun la grea încercare prietenia lor. Așadar, reîntâlnirea familiei ia o cu totul altă formă iar seara este un dezastru …

___________________________________________

„Prenumele” este o comedie franţuzească, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul dintre rolurile principale. Spectacolul a fost nominalizat la mai multe premii Molière, iar ulterior a fost adaptat şi pentru marile ecrane, filmul primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

___________________________________________

Foto: Ovid Teodoriu

 

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului de Vest Reşița precum și pe eventbook.ro

PROGRAM CASIERIE – Teatrul de Vest Reşiţa
JOI – VINERI 10-14
DUMINICA 08-11 /  17-19

Casa de bilete: 0355 404 222

Organizator Spectacole: ION  GABI  GIAMĂNU

Tel.: 0771 654 638

Se râde în avanpremieră! „Prenumele” dă startul comediei pe scena teatrului reșițean!

O comedie franceză născută în jurul unei idei absolut nebunești va avea premiera duminică de la ora 19:00, pe scena Teatrului de Vest din Reșița și care vine în fața reșițenilor în această seară cu o avanpremieră, de la aceeași oră.

„Prenumele”, este un spectacol a cărui regie este semnată de un german, Iohannes Lang, aflat pentru a doua oară în România și de fiecare dată cu aceeași destinație, Teatrul de Vest. În rolul principal în acest spectacol îl regăsim pe Robert Danci, pentru a doua oară într-un spectacol al teatrului reșițean, după ce a jucat în „Urmuz”, alături de el din  distribuție mai făcând parte actorii: Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Florin Ruicu.

Ce spun actorii despre colaborarea cu regizorul german, Iohannes Lang, aflăm de la unul dintre actorii cu care a colaborat chiar de la prima vizită în teatru.

Pentru mine este a doua întâlnire cu Iohannes Lang, la fel de productivă, cred că pentru amândoi, îl cunoșteam de la „39 de trepte”, acum, revenind, ne-a produs o bucurie, a adus un aer nou, un fel specific. Nu știu dacă toată Germania vede lucrurile așa, dar el are un mod de a vedea lucrurile diferit. Poate la prima piesă mi-a fost mai greu să îl înțeleg, dar acum am înțeles ceea ce vrea, ceea ce își dorește și sper că am reușit să fac ce ne-am propus amândoi. Colaborarea a fost la fel de haioasă și plină de bună dispoziție, pentru că are o carismă a lui deosebită”, a precizat unul dintre actorii din distribuție, Marius Tudor.

Toată comedia din această piesă se naște în jurul faptului că protagoniștii vor să-și boteze copilul după liderul extremist al Germaniei, Adolf Hitler, o idee îndrăzneață și nebunească de la care se nasc conflicte mai mult sau mai puțin amuzante.

Intriga pornește de la o glumă nevinovată, un joc de cuvinte (Adolf/Adolphe) care te poate lăsa rece dacă nu știi un minim de istorie și un pic din mentalitatea franceză.

Elena FRANȚ

reper24.ro

Adolf, „Prenumele” de tot râsul! „Seara este un dezastru!”

Teatrul de Vest Reșița invită publicul interesat la avanpremierea comediei „Prenumele”, în regia lui Iohannes Lang. O reuniune de familie ce ar trebui să fie liniștită se termină dezastruos. 

Actorii Teatrului de Vest Reșița vor juca, în această seară, de la ora 19.00, în avanpremieră, comedia franţuzească „Prenumele”. „Profesorul de literatură Daniel și soția sa Elisabeth organizează o seară într-o atmosferă familială. Îl invită așadar pe fratele Elisabethei, Victor, și partenera sa însărcinată, precum și pe Claudiu, un prieten vechi, din copilărie. Victor anunță entuziasmat grupul că fiul său încă nenăscut se va numi Adolf. Din acel moment începe o dezbatere acerbă, plină de situații comice neprevăzute, dezvăluiri și momente hilare ce pun la grea încercare prietenia lor. Așadar, reîntâlnirea familiei ia o cu totul altă formă, iar seara este un dezastru …”, astfel descriu reprezentanții Teatrului de Vest Reșița scenariul.

„Prenumele” este o comedie franţuzească, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul dintre rolurile principale. Spectacolul a fost nominalizat la mai multe premii Molière, iar ulterior a fost adaptat şi pentru marile ecrane, filmul primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

„Pentru mine este a doua întâlnire cu Iohannes Lang, regizorul de la Nuremberg, la fel de productivă pentru amândoi. Îl cunoșteam de la piesa «39 de trepte». Acum venind și reîntâlnindu-ne, mi-a adus o bucurie, un aer nou, un fel specific, nu știu dacă toată Germania vede lucrul așa, dar el are un mod de a vedea lucrurile diferit pe care poate, la prima piesă, mi-a fost mai greu să-l înțeleg. Acum am înțeles ceea ce vrea, ceea ce își dorește și sper că am reușit să fac ceea ce ne-am propus amândoi, pentru că până la urmă domnul regizor a propus, eu a trebuit să vin în întâmpinarea lui cu ceea ce am eu. Colaborarea a fost la fel de haioasă și plină de bună dispoziție. Are un stil, o carismă a lui deosebită. Noi l-am cunoscut și este o persoană deosebită, sper ca deseară și în următoarele spectacole să bucurăm lumea așa cum ne dorim, așa cum domnul regizor își dorește și cum trebuie să fie. De asemenea, încercăm să obișnuim publicul reșițean astfel: vom avea avanpremieră și premieră. Actorii, cu această ocazie, înaintea premierei se vor obișnui cu publicul”, spune managerul teatrului reșițean, Florin Ionescu.

Din distribuție fac parte actorii: Camelia Ghinea, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Robert Danci. Premiera spectacolului va avea loc în data de 20 octombrie, duminică, la ora 19:00, la Teatrul de Vest Reșița. Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului de Vest Reşița precum și online, pe eventbook.ro.

Mihaela Mavrodin

expressdebanat.ro

Teatrul de Vest Reşiţa: Gong la avanpremiera comediei „Prenumele“

În această seară, pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa se va juca piesa „Prenumele“, o comedie după Mathieu Delaporte şi Alexandre de la Patelliere, care are mare succes în Europa. Deseară, începând cu ora 19, va avea loc avanpremiera, ocazie cu care spectatorii îi vor putea vedea la treabă pe Camelia Ghinea, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor şi Robert Danci.

Rezervată în dezvăluirea subiectului tratat în această piesă pusă în scenă de regizorul german Iohannis Lang, Ana-Maria Cizler a spus doar că: „Este o comedie fină, franţuzească, cu nişte prieteni ce se întâlnesc în casa unuia dintre ei, şi hotărăsc să-şi boteze copilul cu numele lui Hitler. De aici, se nasc conflicte mai mult sau mai puţin amuzante.“

Referindu-se la colaborarea cu regizorul german, Marius Tudor o găseşte ca fiind de bun augur: „Pentru mine este a doua întâlnire cu Iohannes Lang, una productivă, sper pentru amândoi. Ne cunoaştem de la „39 de trepte“, iar acum, reîntâlnindu-ne a adus cu el bucurie, un aer nou, el având un mod aparte de a vedea lucrurile diferit. La prima piesă mi-a fost mai greu să-l înţeleg, dar acum ştiu ce vrea şi cred că am reuşit să fac ceea ce ne-am propus amândoi. Colaborarea a fost destul de haioasă şi plină de bună-dispoziţie, pentru că are o carismă deosebită. Sper ca deseară şi în spectacolele ce vor urma să bucurăm lumea“.

Premiera va avea loc duminică, 20 octombrie, tot de la ora 19.

Victor Nafiru

Argument-cs.ro

Duminică umplem sala: Premieră la Teatrul de Vest!

Anca Bălălău

Radio Romania Resita

Teatrul de Vest Reșița vă invită duminică la premiera unei comedii spumoase! Prenumele este cea mai nouă producție a intituției de cultură reșițene, iar actorii și regizorul anunță că veți râde mult timp și după ce veți ieși din sala de spectacol.

btv.ro