NUNȚI, AMANTE ȘI VACANȚE

Radu Gabriel a cucerit publicul reşiţean

 

Radu Gabriel, cunoscut publicului larg din filmele „California drimin”, regia Cristian Nemescu, „Tache”, regia Igor Cobilianski, dar şi din mai recentul film de comedie „Ghinionistul”, regia Iura Luncaşu, film turnat la Reşiţa, unde s-a aflat în compania unor cunoscuţi actori ca Vlad Logigan, Gheorghe Visu, Virgil Ianţu, precum şi a unor actori reşiţeni, cunoscut din seriale de televiziune şi din scenete umoristice, începând cu prezenţa sa în grupul de comedie „Vouă”, a revenit la Reşiţa, pentru a semna regia unei producţii a Teatrului de Vest şi pentru a juca două roluri în spectacolul pe care l-a regizat: „Nunţi, amante şi vacanţe”.

Să nu uităm faptul că Radu Gabriel este un apreciat actor de teatru, precum şi conferenţiar doctor universitar la Facultatea de teatru din Bucureşti, catedra Arta Actorului.

Premiera spectacolului „Nunţi, amante şi vacanţe”, de Neil Simon, a avut loc aseară, la Palatul Cultural, cu sala plină, în aplauzele şi nestăpânitele hohote de râs ale spectatorilor. Cu acelaşi succes, spectacolul a fost prezentat, astăzi, la matineu, tot la Palatul Cultural.

Radu Gabriel, cu farmecul său irezistibil, cu faţa imobilă, solemnă, alteori, împietrită într-o grimasă, ori cu faţa extrem de mobilă, exprimând succesive stări de spirit contradictorii, a cucerit definitiv publicul reşiţean, alături de colegii de scenă, Marius Gîlea, Maria Radu şi Ana Odagiu.

Mai menţionăm că, în roluri secundare au evoluat tinerii reşiţeni, Tabita Givoreanu şi Robert Brage.

Conform criticului de teatru Ion Jurca Rovină, prezent la premieră, „Nunţi, amante şi vacanţe”, este o comedie bulevardieră, curată, profesionistă.

Autor:

MATEI MIRCIOANE

Teatrul de Vest vă invită la comedia „Nunţi, Amante şi Vacanţe”!

Teatrul de de Vest vă invită la comedia „Nunţi, Amante şi Vacanţe”, vineri şi sâmbătă la Oraviţa şi respectiv la Reşiţa.

Astăzi de la ora 19, pe scena Casei de Cultură din Oraviţa îndrăgiţii actori vor juca acest spectacol, iar sâmbătă, 3 noiembrie,  de la ora 19, reşiţenii sunt aşteptaţi la Palatul Cultural pentru a savura o comedie de mare succes.

Comedia bulevardieră,”Nunţi, Amante şi Vacanţe”, de Neil Simon,  o producţie a Teatrului de Vest Reşiţa, cu actori vedetă din Bucureşti şi doi tineri reşiţeni, este alcătuită din trei scenete, în care personajele intră în încurcături sentimentale, fac gafe, se precipită, încercă să rezolve situaţii imposibile, dar adâncesc şi mai mult neînţelegerile şi conflictele pline de umor. Situaţiile fără ieşire, pline de haz şi tensiune, scot la iveală personaje comice şi replici de un umor irezistibil.

 

Distribuţia: Radu Gabriel, Ana Odagiu, Marius Gîlea şi Maria Radu.

În roluri secundare: Tabita Givoreanu şi Robert Brage.

Radu Gabriel este profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București are o relație specială cu Banatul de Munte, a fost unul dintre protagoniştii filmului „Ghinionistul”, regia Iura Luncaşu,joacă în  serialul „Las fierbinţi”, dar şi pe scenele teatrelor bucureştene. A fost   la grupul  „Vouă” și în aceste zile se reîntâlneşte cu publicul din Caraş-Severin.

Marvin Neil Simon s-a născut la 4 iulie 1927, în New York și este un dramaturg și scenarist american, evreu de origine.Numeroasele sale comedii jucate mai întâi pe scenele din Broadway, au fost traduse și reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatral universal din secolul al XX-lea și al XXI-lea Între piesele sale se numără Amintiri din Brighton Beach,Biloxi Blues și Un cuplu ciudat. Neil Simon a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramă pentru piesa Lost In Yonkers. După mai multe din piesele sale au fost realizate filme artistice, pentru care a scris scenariul. A mai scris și librete pentru musicals, ca de pildă Sweet Charity.

Anca Bica Bălălău

radioresita.ro

 

Radu Gabriel aduce la Reșița actori de la București pentru o premieră „de tot râsul”

O premieră de neratat va fi pusă în scenă mâine seară la Reșița. Mari actori ai scenelor din București fac parte din proiectul lui Radu Gabriel, cunoscutul actor de comedie care de această dată va juca și rolul de regizor.

Scena Palatului Cultural din Reșița va fi locul unde se va juca pentru prima dată piesa „Nunți, amante și vacanțe” de Neil Simon, în regia lui Radu Gabriel, omul pe care publicul din municipiu l-a văzut ultima dată în carne și oase la premiera de gală a filmului „Ghinionistul”. Asta nu înseamnă că actorul nu va juca și un rol în propria piesă. Ba mai mult, din echipa sa vor face parte și alți artiști din București: Maria Radu, soția din piesă, dar și din viața reală a lui Radu Gabriel, Marius Gîlea și Ana Odagiu. Acestora li se alătură și doi tineri de la Teatrul de Vest, Tabita Givoreanu și Robert Brage.

„Câțiva actori din București vin și joacă aici, la Reșița, împreună cu doi tineri viitori actori și joacă într-o comedie a lui Neil Simon. Este vorba, de fapt, despre 3 piese într-una: în prima este vorba despre o nuntă, în a doua este vorba despre o amantă și în a treia, despre o vacanță, la modul generic, așa. Toate se petrec într-o singură cameră de hotel. Mi se pare interesant și demnă de urmat această combinație, cu actori care vin din țară și colaborează cu actori din alte locuri. Din nefericire, noi nu prea mai avem ocazia să facem asta. Pe vremuri, măcar pe la festivaluri ne mai întâlneam. Acum și când mergem la festivaluri, teatrele nu prea mai au bani de cazare, venim, plecăm și gata. Este un spectacol de public, un spectacol de Broadway. Eu cred în spectacolele comerciale, la care publicul vine să râdă, să se simtă bine, să petreacă o seară frumoasă la teatru”, spune Radu Gabriel.

De Ildiko Szendrei

expressdebanat.ro

 

„Nunţi, Amante şi Vacanţe”,” o adevărată lecție de teatru jucată cu inteligență și fără a atinge granița vulgarului!

Pentru cei mai hâtri dintre noi, cu siguranță și fără ipocrizie ideea de a răspunde invitației Teatrului de Vest de a viziona comedia bulevardieră „Nunţi, Amante şi Vacanţe”,de Neil Simon, regia Radu Gabriel, a fost la început doar un gest de politețe… desigur, după vizionarea acestei „trilogii comice”, părerea a fost cu totul alta, fără nici un pic de regret, pentru o seară în care am avut parte de o atmosferă de buna dispoziție și bucurie.

„Nunţi, Amante şi Vacanţe”,deși are un titlu nu foarte pretențios, a fost o adevărată lecție de teatru jucat cu inteligență și fără a atinge granița vulgarului, ci s-a păstrat în cheia comicului decent. Radu Gabriel, în calitate de regizor și protagonist a deslușit cu profesionalism fiecare detaliu artistic în așa fel încât să nu ducă în derizoriu nici o clipă atât acțiunea cât și atmosfera din sala de spectacole.

 

Deși sunt un cuplu atât în viață, cât și pe scenă, Maria Radu și Radu Gabriel, au încântat prin prospețime și bun simț, realizând o stare de bucurie și admirație.Ana Odagiu și Marius Gîlea au continuat cea de-a doua parte în aceeași cheie de umor și bună dispoziție, pentru ca la finalul reprezentației, cei patru protagoniști să se întâlnească pe scena declanșând un ropot de râs în sală.

Ana Odagiu, înzestrată și cu o voce specială, este cunoscută melomanilor și pentru muzica de calitate pe care o promovează, iar Marius Ghilea este și dascăl, alături de Radu Gabriel, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, oameni care performează pe scenă și la catedră.Reîntâlnirea cu Maria Radu a avut dublă semnificație, atât din postura de actor, dar și de coleg din Radio România, unde distinsa actriță are emisiuni.

„Nunţi, Amante şi Vacanţe” este o comedie bulevardieră jucată de artiști care ne-au convins încă o dată că celebra zicere a lui Konstantin Stanislavski: „Iubește arta din tine și nu pe tine în artă” , este un mod de a fi al lor. Spectacolul este o lecție de teatru prin care s-a dovedit că poți face publicul să râdă și fără a te ajuta de gesturi obscene și vulgaritate, cum de fapt se întâmplă mult prea des pe scenele din România.

Anca Bica Bălălău

radioresita.ro

Teatrul de Vest vă invită mâine de la 19.00 la Palatul Cultural la premiera comediei Nunţi, amante şi vacanţe. Producţia Teatrului de vest reuneşte nume grele ale scenei româneşti. Un eveniment de neratat.

btv.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *