Festivalul de Teatru pentru Copii „LUMEA POVEŞTILOR” 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM:

Miercuri 17 octombrie
Cinema Dacia ora 10,00 Împăratul vrăjit (Bucureşti)
ora 11,00 Împăratul vrăjit (Bucureşti)

Palatul Cultural Reşiţa ora 10,00 Mica Sirenă (Târgovişte)
ora 11,00 Mica Sirenă (Târgovişte)
Oraviţa ora 09,00 Motanul încălţat (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina)
ora 10,00 Motanul încălţat (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina)

Caraşova ora 13,00 Motanul încălţat (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina)

Joi 18 octombrie
Bocşa ora 10,00 Împăratul vrăjit (Bucureşti)
ora 11,00 Împăratul vrăjit (Bucureşti)

Cinema Dacia Reşiţa
ora 10,00 Cufărul Magic (Teatrul pe roţi Arad)
ora 11,00 Cufărul Magic (Teatrul pe roţi Arad)

Palatul Cultural Reşiţa
ora 09,00 Degeţica (Târgovişte)
ora 11,00 Mărul de Aur (Târgovişte)

Caransebeş ora 10,00 Motanul încălţat (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina)
ora 11,00 Motanul încălţat (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina)

Centrul civic Reşiţa ora 17,00 Paradă stradală (Teatrul pe roţi Arad)

Vineri 19 octombrie
Palatul Cultural Reşiţa
ora 10,00 D-ale lui Păcală (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina)
ora 11,00 D-ale lui Păcală (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina)
ora 17,00 Atelier de marionete (Teatrul Merlin Timişoara)
ora 17,30 Noua poveste a Scufiţei Roşii (Teatrul Merlin Timişoara)

Sâmbătă 20 octombrie
Palatul Cultural ora 11,00 Inimă de piatră (Teatrul Merlin Timişoara)
ora 20,00 Povestiri din Canterbury-Povestea Morarului (Teatrul de păpuşi Peter Pann Câmpina) (teatru de umbre pentru adulţi)

Duminică 21 octombrie
Palatul Cultural ora 11,00 Scufiţa Roşie (Compania Hai-Hui Bucureşti)
ora 12,30 Fata babei şi fata moşului (Compania Hai-Hui Bucureşti)
ora 17,00 PREMIERĂ – Aventurile peştişorului azuriu (Teatrul de Vest Reşiţa)

Festivalul de Teatru pentru Copii ‘’Lumea Poveştilor’’ debutează în Banatul de Munte!

În perioada 17-24 octombrie Copilăria pune stăpânire pe Banatul de Munte… o parte dintre cele mai minunate trupe de teatru pentru copii din ţară sunt invitate la prima ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii ‘’Lumea Poveştilor’’, organizat de Teatrul de Vest din municipiu.

Animaţie, bucurie şi multă veselie, acestea-s ingredientele acestei manifestări ce urmează să se desfăşoare în mai multe locaţii din municipiul de pe Bârzava, Caransebeş, Caraşova,Bocşa sau Oraviţa, dar şi spectacole în aer liber ce vor inunda municipiul capitală de judeţ.
Invitaţi să se bucure de la prima ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii ‘’Lumea Poveştilor’’,sunt toţi cei care ştiu că pe această lume există o singură ratare: aceea de a nu mai fi Copil.

Managerul Teatrului de Vest, iniţiatorul festivalului, Florin Gabriel Ionescu vă invită la această manifestare, asigurându-vă că mai sunt multe surprize pe care le veţi descoperi cu bucurie:

Aşadar, bucuraţi-vă de unul dintre cele mai animate evenimente ce se desfăşoară la voi acasă în Banatul de Munte : Festivalul de Teatru pentru Copii ‘’Lumea Poveştilor’’.

Anca Bica Bălălău

radioresita.ro

Imagini de poveste în centrul Reșiței! Festivalul de teatru pentru copii continuă!

Micuții din Reșița s-au bucurat ieri după-amiază de un spectacol pe care puțini au mai avut șansa să îl admire până acum. Centrul Civic al orașului a fost invadat de personaje de poveste și păpuși gigant. 

Unii au fost extaziați, alții – speriați de gigantele păpuși care și-au făcut apariția ieri după-amiază în Centrul Civic al Reșiței. Festivalul de Teatru pentru Copii „Lumea Poveștilor”, aflat la prima ediție, a continuat cu o paradă de marionete uriașe, în organizarea Teatrului pe roţi din Arad.

Dragon, lup, porcușor sau oameni obișnuiți, cu toții au căpătat forme uriașe, reușind să surprindă publicul numeros adunat în centrul Reșiței.

Surprizele pentru cei mici nu se opresc aici. Spectacolele continuă până duminică. Înaintea reprezentațiilor, în fața Palatului Cultural, vor avea loc workshop-uri, organizate de Teatrul de păpuși „Peter Pann” Câmpina, în cadrul cărora copiii vor învăța cum să mânuiască păpușile. Un astfel de workshop va avea loc și astăzi, de la ora 17, înaintea piesei „Noua poveste a Scufiţei Roşii” (Teatrul „Merlin” Timişoara).

expressdebanat.ro

„Motanul încălţat“, „Mica sirenă“ şi „Împăratul vrăjit“, au deschis prima ediţie a Festivalului de Teatru pentru copii din Caraş-Severin

Aplauze, strigăte de bucurie, extaz, descriu cel mai bine debutul festivalului de Teatru pentru Copii „Lumea Poveştilor“. Evenimentul organizat de Teatrul de Vest Reşiţa, în colaborare cu autorităţile judeţene şi locale, susţinut de trupe de teatru de păpuşi profesioniste din ţară, a adus celor mici bucuria de a vedea cum personajele din poveştile preferate au prins viaţa.

În cursul acestei dimineţi, elevi şi preşcolari au păşit poate pentru prima dată în sala de teatru, iar bucuria s-a instalat odată cu stingerea luminii în sala de spectacole s-a stins, iar personajele poveştii „Mica Sirenă“ au venit în faţa lor.

„Astăzi am deschis festivalul în trei locaţii diferite, Oraviţa, Cinema Dacia şi Sala Teatrului de Vest Reşiţa. Aşa cum am anunţat programul şi prin intermediul paginii oficiale, dar şi cea de socializare, urmează să vină trupa din Arad şi de asemenea vom avea spectacole ale trupelor de teatrul din Timişoara, Târgovişte, Bucureşti şi echipa Teatrului reşiţean“, a spus Gabriel Ionescu, directorul Teatrului de Vest Reşiţa.

Festivalul dedicat copiilor continuă mâine cu o mare surpriză pentru micii reşiţeni, începând cu ora 17.00, centrul oraşului va fi „ocupat“ de personaje din basme şi păpuşi gigant într-o deosebită paradă.

argument-cs.ro