Festivalul de Teatru pentru Copii „LUMEA POVEŞTILOR” ediția a II-a, 2019

Click pe bannerul aferent fiecărei zile pentru detalii și program

La final de Festival

Festivalul de Teatru pentru Copii “Lumea Poveștilor” s-a terminat. Dacă cea de-a II-a ediție a festivalului s-a bucurat de un real succes aceasta se datorează în mare măsură partenerilor Teatrului de Vest Reșița care au susținut evenimentul: Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița.

În  perioada festivalului, au avut loc 25 de evenimente culturale importante: spectacole jucate în spațiul Teatrului de Vest Reșița, proiecții 4K în Domul-Planetariu, spectacole la Cinema Dacia, parade stradale cu personaje de poveste, ateliere creative pentru copii, spectacole interactive în aer liber, în parcuri, reprezentații în cartierele marginalizate din Reșița, în localități din județ: Moldova Nouă, Băile Herculane, Oțelu – Roșu , Caransebeș, Carașova, Bocșa, Berzovia.

Pe parcursul celor opt zile din 1 până în 8 iunie, orașul Reșița a devenit un oraș viu, mai frumos din punct de vedere cultural și social. Comunitatea a participat  cu bucurie și entuziasm la evenimentele și activitățile de cultură propuse în cadrul festivalului. Universul creat în cadrul evenimentului a creat un bun context de întâlnire pentru membri comunității, motiv pentru care spațiul public “Orașul” a devenit punctul central, decorul de bază al festivalului.

Un element de impact pentru oraș l-a avut Domul, acesta a fost amplasat în centrul Reșiței. Acest dom, un uriaș cort gonflabil, este considerat la acest moment cel mai mare planetar din România și efortul făcut cu aducerea lui a contribuit incontestabil la completarea imaginii festivalului din piața centrală Reșiței.

În cadrul festivalului au fost aproape 3000 de vizitatori în Dom, 3000  de spectatori în sălile de teatru și cinema, peste  2000 de spectatori la paradele, atelierele  și spectacolele din Centrul Civic, în  parcurile din Govândari și  cartierul Mociur.

 

 

Teatrul de Vest Reșița a facilitat intrări gratuite pentru 300 de copii de la Centrul  Școlar pentru Educație Incluzivă „Primăvara” Reșița și de la centrele de zi ale Fundației Humanitas „Pro Deo” și copii din Mociur.

Cu această ocazie suntem onorați să vă mulțumim dumneavoastră, reprezentanților mass media pentru colaborarea și sprijinul necondiționat pe care l-ati acordat în promovarea festivalului. Suntem convinși că dacă această ediție s-a bucurat de succes, aceasta vine și datorită aportului profesionist pe care l-ați adus festivalului nostru.

 

Manager, Florin Ionescu

În numele  echipei care a lucrat în Festivalul de Teatru pentru copii “Lumea Poveștilor”

Fotografii: Mira&FLO