5 IUNIE

ALBĂ CA ZĂPADA

TEATRUL CLASIC ” IOAN SLAVICI ” ARAD

după povestea Fraților Grimm
Durata: 70 min
Vârsta: de la 4 ani
Regia: Ildiko Kovacs
Scenografia: Zofia Krzyzanowski
Distribuția: Adina Doba, Lenuța Dorobanțu, Sorin Dorobanțu

Un spectacol cu o viziune originală asupra basmului fraţilor Grimm, complet şi complex, plin de candoare şi bucurie, care trezeşte în fiecare spectator „ copilul “ şi pofta de joacă. O bijuterie a artei animaţiei şi păpuşăreşti, în care regizoarea Ildiko Kovacs şi scenografa Zofia Krzyzanowski dezvoltă în „ prezent ” – podul bunicii – o lume de basm, obiecte vechi şi demodate, redevenind importante, lucruri de mult uitate prinzând viaţă şi redevenind „ prezent ”. Vechiul cu noul, realitatea cu povestea se împletesc perfect prin magia teatrului şi „ jucăuşenia ” interpreţilor (cum zicea d-na Ildiko Kovacs).

TEATRUL DE VEST RESITA, ORA 10:00 / ORA 12:00

 

RĂŢUŞCA CEA URÂTĂ

TEATRUL ‘’ANTON PANN’’ RAMNICU VALCEA

Regia şi scenografia: Valentin Ligi
Distribuția:Viorica Stamate, Mioara Dospina, Felicia Ștefan, Marinela Tătaru și Cristian Bulagea
Povestea scrisă de Hans Christian Andersen, scenariul, este despre un pui de lebădă care a ieșit din ou într-un loc nepotrivit şi pentru că nu semăna cu ceilalți, a fost considerat urât. Din nefericire, în societate suntem etichetați şi după fizic, după cum arătăm, iar dacă nu semănăm cu ceilalți, suntem excluși. Oare rățușca noastră va reuşi să-şi găsească locul în mica ei lume? A fi diferit nu înseamnă a fi urât.

CASA DE CULTURĂ CARANSEBEȘ, ORA 10:00 

CASA DE CULTURĂ BĂILE HERCULANE, ORA 15:30

 

SCUFIŢA ROŞIE URBANĂ-SPECTACOL INTERACTIV

TEATRUL PE ROȚI, ARAD

Adaptare libera dupa basmul Scufita Rosie de Charles Perrault.
Distribuție:
Nuți Dorobanțu, Sorin Dorobanțu

Spectacolul Scufita Rosie urbana este o poveste clasica pusa in scena intr-o varianta moderna in care eroina noastra are de infruntat in drumul ei spre casuta bunicii, jungla urbana. Strazi intortocheate, semafoare dar si magazine cu vitrine ademenitoare o fac sa zaboveasca putin prea mult in drumul ei, timp in care
Lupul-motociclist… Noroc cu d-nul politist care este intotdeauna la datorie si le salveaza pe Scufita Rosie si pe bunicuta ei din burta Lupului.

CASA DE CULTURĂ BERZOVIA, ORA 10:00

PĂDUREA FERMECATĂ

COMPANIA “NIROS” ARAD

În povestea “Pădurea Fermecată”, printre alte personaje, ne vom întâlni cu un băiețel rău, care nu ascultă de părinți, nu vrea prieteni şi veşnic face câte o prostioară. Dar pe parcursul poveştii, trecând prin mai multe întâmplări, realizează faptul că în viață e important să asculți de părinți şi să ai prieteni, iar pe animale trebuie să le iubim şi să le îngrijim. În urmra întâlnirii cu personajele drăgălaşe şi de nădejde precum ipeuraşi, veveriţe, căţei, dar şi cu cele periculoase , de pildă lupi şi vrăjitoare, copiii vor învăța împreună cu protagonistul nostru că binele învinge mereu.

5 IUNIE, CASA DE CULTURĂ MOLDOVA NOUĂ, ORA 11:00

 

SUPERNOVA Digital PLANETARIUM este cel mai mare DOM – PLANETARIU din România, cu un ecran de 16 m diametru.

Sistemul avansat de proiecţie laser la rezoluţie 4K oferă imagini uimitoare care proiectate special pe ecranul sferic crează o senzaţie fascinantă și memorabilă, astfel mii de copii vor avea ocazia să descopere misterele universului cu ajutorul unui sistem de proiecţie ce beneficiază de tehnologie digitală avansată.

În cadrul spectacolului organizat, copii vor putea urmări în interiorul Planetariului proiecții educative despre formarea Sistemul Solar și multe altele.
Fie că vorbim de o călătorie în UNIVERS, în OCEANE, pe TERRA, în era DINOZAURILOR sau simulăm zborul şi bolta cerească, senzaţia este că faci parte din subiectul filmului deoarece ecranul de 360 de grade te inconjoară şi îţi oferă surprize în mişcare în fiecare secundă.!

Ne așteptăm ca SUPERNOVA Digital PLANETARIUM în cadrul festivalului de la Reșița, să fie un eveniment de excepție.

10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00 – PROIECTII 4K laser

20:00-22:00 – CONCERTE

 

Program:

Sâmbătă, 1 Iunie 2019
20:00 – 22:00
Muzica electronica Tibi Lorincz & Cristi Iakab Jr.

Duminică, 2 Iunie 2019
20:00 – 22:00
Concert Maryliss

Luni, 3 Iunie 2019
20:00 – 22:00
Karaoke

Marţi, 4 Iunie 2019
20:00 – 22:00
Dean Bowman & The Road Band

Miercuri, 5 Iunie 2019
20:00 – 22:00
Seara Populara cu Ramona Vita si formatia

Joi, 6 Iunie 2019
20:00 – 22:00
Dorian Ianos & Akustika

Vineri, 7 Iunie 2019
20:00 – 22:00
Cristi Iakab & The Road Band

Sâmbătă, 8 Iunie 2019
20:00 – 22:00
The End Party cu DJ Tibi Lorincz