19 NOIEMBRIE

ora 18.00   

Teatrul de Artă, Deva

„Și cu violoncelul ce facem ?„ de Matei Vișniec

Regia & Scenografia: Daniel Bucur 

Distribuția:
Magda Catone
Mihai Panaitescu
Andreea Pascu
Muzica: Pedro Negrescu
Light design: Răzvan Breazu
Video: Robert Pop & Ciprian Gavruș

Preț bilet: 20 lei / 10 lei bilet redus

Teatrul de Vest


Piesa într-un act “Și cu violoncelul ce facem ?”, scrisă în 1989, a avut premiera în 1990 la televiziunea publică, fiind prima montare a unei piese românești de după Revoluție, regia Nicolae Scarlat. 

Piesa este scrisă într-o cheie absurdă, la fel ca majoritatea pieselor lui Vișniec, cu accente de comedie. În spațiul scenic trei personaje “așteaptă”: Doamna cu Voal, Bărbatul cu Ziar, Bătrânul cu Baston. 

În același spațiu, un al patrulea personaj, Bărbatul cu Violoncel, repetă continuu, cu scurte întreruperi, aceeași piesă muzicală, “deranjându-i“ din ce în ce mai mult pe cei trei. Undeva dincolo de acest spațiu, “afară”, plouă diluvian. Cei trei, într-o alianță ad-hoc, vor să-l elimine pe cel pe care nu-l înțeleg și hotărăsc să-l ucidă. O “sentință” comutată în ultimul moment, în alungarea în potopul de “afară”. Rămâne însă în urmă, ca martor mut, violoncelul. Doamna cu Voal este cea care preia violoncelul și rostește întrebarea insistent “Și cu violoncelul ce facem?”

 

 

ora 20.30

Teatrul Odeon , București

“Pe jumătate cântec” de Crista Bilciu

one -woman show  cu Anda Saltelechi

Regie: Crista Bilciu

Durată spectacol: 1h, 10 min.

Preț bilet: 20 lei / 10 lei bilet redus

Teatrul de Vest

Pe jumătate cântec spune povestea Francescăi de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare surprinzând o vârstă, un univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin. O poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere prea mare. Despre cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer.