16 NOIEMBRIE

ora 15.00

Performance Delivery, București

 ,,Buzunarul cu pâine’’

de Matei Vișniec

Regia: Alexandru Bogdan

Cu: Alexandru Nagy și Ștefan Pavel

Durată spectacol: 1h, 10 min.

( spectacol în Autobuz / Stație Nera )

,,Buzunarul cu pâine’’ spune o poveste despre oameni și câini. Intrigate de sunetele ciudate, două personaje se opresc să salveze vietatea captivă în puțul adânc. Operațiunea devine dificilă, dar niciunul dintre cei doi bărbați nu pare să renunțe. Printre dialoguri foarte naturale și discuții profunde despre sensul vieții, bucăți de pâine și capete de sfoară se strecoară în fântână.

“Această piesă este un caz de transformare a unui fapt divers în metaforă. Iată ce forță poate să aibă un eveniment banal în sine, când este trecut prin filtrul unei reflexii, când are putere metafizică. Mi s-a mai întâmplat, de atunci, să scriu pornind de la fapte diverse, dar niciodată nu am avut o revelație atât de puternică și o situație dramatică ieșită dintr-un context real atât de impresionant.” (Matei Vișniec, despre,, Buzunarul cu pâine’’)

ora 16.30

Lansarea albumului

„Szabó K. István – Iluzia apartenenței” de Szabó K. István și Daniela Șilindean apărut la Editura Caiete Silvane, Zalău, 2019.

Prezintă: Daniela Șilindean (critic de artă, autor) alături de regiizorul Szabó K. István

Time Caffe Reșița

 

Moderatorul întâlnirii: Mihaela Panainte


Numele lui Szabó K. István se leagă de un parcurs caracterizat prin seriozitate, disciplină a muncii și rafinament. Analizându-i spectacolele, indiferent de textul montat, trupa cu care a lucrat, zona sau perioada creației din care provin ele, toate au ca numitor comun triada de mai sus. Căutător de armonii, șlefuitor atent al spectacolului în cele mai fine componente ale sale, regizorul are plăcerea și bucuria descoperirilor ce țin deopotrivă de spațiul teatral, dar și de zona antropologicului. (Daniela Șilindean).

Daniela Șilindean este critic de teatru, traducător, lector universitar, arts editor al revistei culturale „Orizont”. Scrie studii în reviste şi volume colective din țară și din străinătate. A publicat volumele Matei Vişniec, mirajul cuvintelor calde, Institutul Cultural Român, Bucureşti 2010 și Cartea Prințului fericit. Cartografieri: Prințul fericit al lui Radu-Alexandru Nica, Editura Timpul, Iași 2014.

 

ora 18.00

Frilensăr în parteneriat cu Teatrul Tineretului, Piatra –Neamț

“Consum Excesiv”

Regie: Daniel Chirilă

Documentare: Ruxandra Pătrașcu Maian

Scenografie: Andreea Tecla, Mădălina Niculae

Video Design: Andrei Cozlac

Fotografii: Andrei Ceobanu

Distribuție: Sabina Brândușe, Victor Giurescu, Florin Hrițcu

DURATĂ SPECTACOL: 1h, 25 min.

Preț bilet: 20 lei / 10 lei bilet redus

Teatrul de Vest

 

 

Povești despre alcool și despre efectele lui la nivel uman, social și național. Povești despre ceea ce nu considerăm a fi o problemă, ci un dat pentru că vorba aia e mai degrabă un dar decât o patimă (boală). Tulburare națională legată de consumul de alcool. 

“Este un spectacol carusel construit în jurul faptului că un singur dependent de alcool din cei 2-3 milioane câți se găsesc în țara noastră ajunge să influențeze până la 7 persoane din jurul său. Aici suntem și de aici am pornit. Am încercat să înțeleg și să nu judec. Am încercat mai mult ca niciodată să fie un spectacol sincer, un spectacol care să pună măcar un semn de întrebare fără a renunța însă la teatralitate. E un carusel de povești legate de ce înseamnă alcoolul pentru societatea noastră de azi.” (Daniel Chirilă)

 

 

 

ora 21.00

CT PROJECT – SCULPTING SOUNDS – concert electroacustic, Cari Tibor Project
CÁRI TIBOR – piano, keyboards
SZABÓ J.ATTILA – cello, electronics

Preț bilet: 20 lei

Time Caffe